Η απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου Ράνιας Δημητριάδη στην εφημερίδα POLIS

1457

Η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου Ράνια Δημητριάδη μας απέστειλε επιστολή-απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας POLIS την οποία μας εξουσιοδοτεί να δημοσιεύσουμε:

Το δημοσίευμα της εφημερίδας στο οποίο απαντά η κ.Δημητριάδη

Μετά λύπης μου διάβασα στην τοπική εφημερίδα POLIS ένα κείμενο με τίτλο “Γιατί δεν θέλετε Χριστουγεννιάτικο χωριό Κ.Δημητριάδη”?

Ομολογώ πως η αρχική μου σκέψη ήταν να μην ασχοληθώ καθόλου με την συγκεκριμένη δημοσίευση. Όμως όντας ένας άνθρωπος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και να εκπροσωπεί καθαρά και μόνο τα συμφέροντα των συμπολιτών του, θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου να εξηγήσω τον λόγο που έδωσα αρνητική ψήφο στην δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού και που δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχυρίστηκε ο -άγνωστος- αρθρογράφος.

Πρώτα από όλα να διευκρινίσω πως δεν ήμουν αντίθετη στην πρόταση δημιουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού.Ήμουν αντίθετη με το ποσό που πρόκειται να ξοδευτεί για το σύνολο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Διανύοντας μια περίοδο κρίσης, το ποσό των περίπου 60.000 ευρώ που ορίστηκε να ξοδευτεί για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου είναι πραγματικά εξωφρενικό,αν σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε πολύ λιγότερα χρήματα και τα υπόλοιπα είτε να τα προσφέρουμε σε ευπαθείς ομάδες είτε να καλύψουμε πάγιες επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας μας (συσσίτια,αναξιοπαθούντες,πυρόπληκτους,κ.α)

Εκτός από την καλή μου πρόθεση δεν κρύβεται τίποτα άλλο πίσω από την αρνητική μου ψήφο όπως άστοχα ισχυρίστηκε ο -άγνωστος -αρθρογράφος. Ως μητέρα ενός έφηβου αγοριού,μόνιμη κάτοικος του Δήμου μας και κυρίως ως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προστασίας δεν θα στερούσα ποτέ την διασκέδαση και την χαρά στα παιδιά μας.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία.

Δημοτική Σύμβουλος Ράνια Δημητριάδη