Ο Πρόεδρος Σπύρος Χρυσοφώτης και η Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας

367

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των δέκα Οργανισμών Λιμένων.Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Σπύρος Χρυσοφώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη.

Τα λιμάνια μας μπορούν και πρέπει να καταστούν ατμομηχανές ανάπτυξης όχι μόνο της εθνικής οικονομίας, αλλά και της περιφέρειας,επισήμανε ο κ.Πλακιωτάκης

Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε ακτοπλοΐα, λιμάνια, ναυτική εκπαίδευση, ελληνικό νηολόγιο καθώς και έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό νησιωτικής πολιτικής προανήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής .

Αναφερόμενος στο θέμα της ακτοπλοΐας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι «τις επόμενες εβδομάδες καταθέτουμε σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, τη διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά και την εξάλειψη των πολλών γκρίζων ζωνών, που όπως διαπιστώσαμε, δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα, επιτρέποντας  διαφορετικές ερμηνείες,  οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν μια ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων. Στο θέμα αυτό θα είμαι κάθετος. Θα υπάρξουν κανόνες. Κανόνες κοινοί για όλους. Το ίδιο θα συμβεί και στο μεταφορικό ισοδύναμο. Θα διορθωθούν στρεβλώσεις για να καταστεί το μέτρο αυτό ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη». 

Τα λιμάνια μας μπορούν και πρέπει να καταστούν ατμομηχανές ανάπτυξης όχι μόνο της εθνικής οικονομίας, αλλά και της περιφέρειας.

Πολύ σύντομα, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίζουν τον τρόπο μέσω των οποίων θα μετεξελιχθούν τα λιμάνια της περιφέρειας