spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Η Δημοτική Αρχή Μαραθώνος δεν υποτάσσεται σε μικροπoλιτικές σκοπιμότητες

 

 

 

Δελτίο τύπου Δήμου Μαραθώνος

Κατόπιν της διαμαρτυρίας  μελών της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος και μελών της παράταξης «Λαϊκή  Συσπείρωση» την Τρίτη 13/12 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Μάκρης, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ως εξής:

1. Η διαδικασία της ψήφισης Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού είναι κορυφαία για ένα Δήμο και δεν αποτελεί εργαλείο κατά της Δημοτικής Αρχής. Όσοι βλέπουν για τον εαυτό τους μόνο το ρόλο του επικριτή, θα πρέπει να ανησυχούν που δεν έχουν προτάσεις και όχι γιατί η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το πρόγραμμά της.

2. Όλες οι προτάσεις  για τοπικά  έργα στις Δημοτικές Κοινότητες, είτε έχουν ήδη ενσωματωθεί, είτε θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα  του Δήμου στην επόμενη τροποποίησή του, όπως κάναμε και κατά το παρελθόν. Ας μην σπεύδουν κάποιοι να βαφτίζουν ως «τοπικά», έργα που υλοποιούνται σε ολόκληρο το Δήμο. Άλλωστε, για τα ιδιαίτερα και τα τοπικά προβλήματα, αυτή η Δημοτική Αρχή έδωσε και συνεχίζει να δίνει λύσεις, χωρίς να στέκεται στους τοπικισμούς του παρελθόντος.

3. Υπενθυμίζουμε ότι στο τελευταίο διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο οι θέσεις των μελών της Αντιπολίτευσης ήταν κενές, από φαίνεται και από τη φωτογραφία της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε αταλάντευτα υπέρ της δημοκρατικής λειτουργίας και σε καμία περίπτωση  δεν θα επιτρέψουμε  ανεύθυνες επιλογές που επιδιώκουν να ακυρώσουν την ορθή λειτουργία του Δήμου. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Όλοι κρινόμαστε, τόσο για το θεσμικό μας ρόλο, όσο και για τις προτάσεις και για τα έργα μας. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή δεν υποτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου μας σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε μέρος της Αντιπολίτευσης να ομονοεί, ακόμα και με την επίφαση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, όπως ο νόμος ορίζει. Θα ήταν όμως πολύ πιο ωφέλιμο για τον τόπο να ομονοούσε και για τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που η παρούσα Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει και επιλύει καθημερινά με μεθοδικότητα και όραμα.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR