Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ) συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό

367

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ) συμμετείχε με την παρουσία του Προέδρου κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΒΕΡΩΝΗ την Τετάρτη 01.04 στις 11:00, στην Ομάδα Εργασίας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κου ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ. Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν η πρώτη επαφή έγινε με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός.

Στόχος της Ομάδας Εργασίας είναι η αναβάθμιση της γαστρονομίας που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και η ενσωμάτωσή της, στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού marketing, ώστε μακροχρόνια να αποτελέσει έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών.

Οι επιμέρους σκοποί της προαναφερόμενης Ομάδας Εργασίας είναι:  Η κωδικοποίηση της διεθνούς εμπειρίας ως προς την προσφορά γαστρονομικών προϊόντων στην τουριστική αγορά.  Η αξιολόγηση της σημερινής γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας.  Η εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου για τη διαμόρφωση και προβολή αναβαθμισμένης ποικιλίας πρώτων υλών και προϊόντων άριστης ποιότητας που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή ως το βέλτιστο μοντέλο υγιεινής διατροφής, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας.

Σίγουρα οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες! Σε κάθε περίπτωση όμως η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κάθε συνάδελφο επαγγελματία προσπαθεί, έτσι ώστε η εστίαση να πάρει την θέση που της αξίζει. Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΟΣ