Η επίδραση της διατροφής στην πρόληψη κατά του covid-19:Από την διατροφολόγο μας Χριστίνα Κουτζαβεκιάρη

280

 

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που σαν αποτέλεσμα έχει, τεράστια αλλαγή στις ζωές όλων μας! Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με την πανδημία του covid-19 ή αλλιώς κορονοϊό. Η διατροφή έχει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη του ιού αυτού καθώς εκείνη σχετίζεται άμεσα με το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εκείνο το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από διάφορους ιούς. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν συστατικά τα οποία βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του, αλλά κανένα δεν το ενισχύει. Η λειτουργία του συστήματος αυτού καθορίζεται απο πολλούς παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα κ.α Μια ισορροπημένη διατροφή η οποία χαρίζει στον οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά δίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα όλα όσα χρειάζεται ώστε να δουλεύει σωστά!

Τι σημαίνει αυτό; Πως μια διατροφή που σαν πρότυπο έχει την μεσογειακή διατροφή είναι ακριβώς ότι χρειάζεται κανείς καθώς παρέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη C, βιταμίνη D, προβιοτικα κα) τα οποία βοηθούν έμμεσα στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

======================================================