spot_img
34 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Η ΕΥΔΑΠ στο πλευρό των αγροτών της Ανατολικής Αττικής

 

 

 

Με αφορμή την επιστολή που εστάλη στις 27 Απριλίου στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας και Σπάτων, η ΕΥΔΑΠ δηλώνει ότι στηρίζει τους αγρότες και τους Συνεταιρισμούς σ’ όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, υπεγράφη πρόσφατα Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ, το οποίο προβλέπει στην άρδευση με χρήση του ανακτημένου νερού που θα προέρχεται από τα ΚΕΛ Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας. Ήδη, για την επίτευξη της βέλτιστης αποτελεσματικότητας στην αξιοποίηση του ανακτημένου νερού η ΕΥΔΑΠ έχει συνάψει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ΕΥΔΑΠ θα αναλάβει πρωτοβουλία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να δοθούν οι βέλτιστες λύσεις, στο δίκαιο αίτημα των αγροτών της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων που χρειάζονται πόρους για άρδευση.

Το ανακυκλωμένο νερό αποτελεί βασικό παράγοντα  για ένα βιώσιμο περιβάλλον, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο πρωτογενής τομέας. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΥΔΑΠ είναι ο πρωτογενής τομέας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δομικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, της εθνικής οικονομίας καθώς και της ανάπτυξης της χώρας.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Διακοπή υδροδότησης στη Διώνη την Παρασκευή 17 Ιουλίου λόγω επέκτασης του δικτύου

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Ποιες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην έρευνα για την υπόθεση του...

ΝΕΑ

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

RPN.GR