spot_img
5.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Η Κινηματογραφική Λέσχη φέρνει τον ”Ταχυδρόμο” στη Ραφήνα- Il Postino

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι μας,

Με την ευχή για μια δημιουργική και ελπιδοφόρο νέα χρονιά, η λέσχη μας ξεκινά τις προβολές της και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 θα προβάλλει την ιταλική κινηματογραφική ταινία παραγωγής 1994, σκηνοθετημένη από το Μάικλ Ράντφορντ:

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (IL POSTINO)
Διάρκεια: 108′

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Μάσιμο Τροΐζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μ.Γ. Κουτσινότα

ΣΥΝΟΨΗ:
Ο Μάριο είναι ένας νεαρός που ζει στο απομονωμένο νησί Σαλίνα κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και ονειρεύεται να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, προσπαθώντας να μη γίνει ψαράς σαν τον πατέρα του. Τελικά του δίνεται μια άλλη ευκαιρία, όταν προσλαμβάνεται στο ταχυδρομείο για να διακινεί την αλληλογραφία του Χιλιανού Πάμπλο Νερούδα, ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή της Σαλίνα.
Σύντομα ο Μάριο διαπιστώνει πως το μεγαλύτερο μέρος των επιστολών προέρχεται από θαυμάστριες και μολονότι σχεδόν αγράμματος, ξεκινά να διαβάζει τα ποιήματα του Νερούδα και να συζητά όσο γίνεται περισσότερο μαζί του, ελπίζοντας ότι θα βρει λύση στο μεγάλο του πρόβλημα: ντρέπεται να φλερτάρει. Σιγά-σιγά μυείται στα μυστικά της ποίησης, την οποία χρησιμοποιεί για να γοητεύσει την Μπεατρίτσε που εργάζεται στο καφενείο της θείας της στο λιμάνι. Παράλληλα αναπτύσσει μια πρωτόλεια ταξική συνείδηση και αρχίζει να αμφισβητεί το δεξιό πολιτευτή που κρατά την περιοχή στην καθυστέρηση, ώστε να εκμεταλλεύεται πολιτικά και οικονομικά τους αφελείς νησιώτες.
Κάποια στιγμή η πολιτική κατάσταση στη Χιλή αλλάζει με την εκλογή του προέδρου Σαλβαδόρ Αγιέντε και ο ποιητής διορίζεται πρέσβης στο Παρίσι. Φεύγει με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει – καθώς όμως τα χρόνια περνούν και ο Νερούδα δεν εμφανίζεται, ο Μάριο μένει με την πίκρα ότι ο παλιός του φίλος τον ξέχασε.
Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Νερούδα θα ξαναφτάσει στη Σαλίνα, αυτή τη φορά ως επισκέπτης. Ανακαλύπτει ότι ο Μάριο κι η Μπεατρίτσε απέκτησαν έναν γιο, τον οποίο ονόμασαν Παμπλίτο προς τιμήν του. Δυστυχώς όμως ο Μάριο δεν ζει: δολοφονήθηκε από την αστυνομία στη Νάπολη, καθώς ανέβαινε στο βήμα μιας πολιτικής συγκέντρωσης για να εκφωνήσει ένα ποίημα.

Οι προβολές γίνονται στο κτίριο του Οργανισμού Καβουνίδη
(Διεύθυνση: Βενιζέλου Ελευθερίου 21, Ραφήνα)

Αυτή την εβδομάδα

Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»

Παρότι δεν εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε...

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Σε τι τιμές ενοικιάζονται και πωλούνται τα ακίνητα στα ανατολικά προάστια της Αττικής

Σε ανοδική τροχιά κινουνται οι τιμές των ακινήτων προς...

ΝΕΑ

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

Το Ιράν μας θυμίζει τι σημαίνει ελευθερία

Το καθεστώς του Ιράν έχει αποκλείσει την πρόσβαση του...

Παράταση για το 2027 στο αντιπλημμυρικό έργο του Ρέματος Ραφήνας

Σε παράταση οδηγήθηκε τελικά το σημαντικό έργο για τη «Διευθέτηση Οριοθέτησης...

Στα λευκά πολλές περιοχές – Πόσο θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή

Η χώρα βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Κυριακής...

RPN.GR