spot_img
27.2 C
Rafina
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί τους κατοίκους και τους δημοτικούς συμβούλους έξω από το δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης

 

 

 

16/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Μετά από το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης  Μαραθώνα» στις 13/12/2022 για συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας  έξω από το δημαρχείο της Νέας  Μάκρης, η πλειοψηφία αναγκάστηκε να αναβάλλει το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, που ήταν να πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά με τηλεδιάσκεψη.

   Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» χαιρετίζει την αγωνιστική παρουσία κατοίκων εκλεγμένων σε Δ. Σ. φορέων και στο Δήμο, που δεν συμβιβάζονται με αυτές τις αντιδημοκρατικές τακτικές  Τσίρκα – Κυπαρίσση.

   Στην παρέμβαση διαμαρτυρίας που έγινε στον Δήμαρχο και τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από εκπροσώπους των διαμαρτυρομένων, με αίτημα την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και την πραγματοποίησή του δια ζώσης, ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε ψευδώς ότι θα εξετάσει το θέμα.

   Στη συνέχεια  είχε το θράσος να βγάλει ανακοίνωση , προσπαθώντας να καλύψει τις δικές του αντιδημοκρατικές πομπές, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι σε μία συνεδρίαση δεν ήταν παρούσα. Είναι εμφανής ο πανικός τους μιλώντας για μικροπολιτική σκοπιμότητα, όταν  με αυτή τους τη στάση είναι αντίθετοι  ακόμη οι ψηφοφόροι και σύμβουλοί τους, που καταλαβαίνουν το ρεζίλι τους, όταν όλες οι εκδηλώσεις στο δήμο γίνονται δια ζώσης.

   Ας αναζητήσουν την μικροπολιτική   σκοπιμότητα στην πλευρά της πλειοψηφίας, όταν πλέον ανοικτά έχουν μετατρέψει τον δήμο σε παραμάγαζο της Ν.Δ., οργανώνοντας  συχνά πυκνά εκδηλώσεις για την προβολή βουλευτών και στελεχών της, όταν εφαρμόζουν κατά γράμμα την φορομπηχτική πολιτική και στον δήμο μας, κατηγορώντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν προτάσεις. Την ίδια ώρα βγάζουν ανακοίνωση και καλούν τον κόσμο να πάει να ρυθμίσει και να πληρώσει από αυτά που δεν έχει, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν είδε καμία μείωση τελών. Φαίνεται ότι τα στελέχη και οι βουλευτές, που  ο Δήμαρχος και άλλοι περιφέρουν, εκτός από την ψηφοθηρία που κάνουν με τις πλάτες του Δήμου, τους λένε “μαζεύτε λεφτά γιατί χανόμαστε.”

   Η μεθοδικότητα και το όραμα που λένε ότι έχουν, είναι να ξεπουλάνε υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες, να στήνουν παραμάγαζα για να έχουν δουλειά οι κομματικοί τους φίλοι, για να αγοράζουν οικόπεδα κλπ, και την ίδια στιγμή να παίρνουν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών, υποθηκεύοντας τον Δήμο μας.

Ταυτόχρονα ζητάνε από τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων!! Αυτός είναι και ο λόγος που και οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούν δια περιφοράς, τηλεφωνικά, και σε ώρες που δεν μπορούν να παίρνουν μέρος όλα τα μέλη τους (λες και είμαστε οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας).

   Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι μπορούν να προκαλούν τους κατοίκους βγάζοντας νέα πρόσκληση για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ξανά με τηλεδιάσκεψη για την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Και πάλι εμείς μαζί με κατοίκους, θα είμαστε απ έξω, καταθέτοντας ανοιχτά τις δικές μας προτάσεις, που είναι για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων.

Αποκαλύπτοντας δημόσια την καταστροφική πολιτική για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους του Δήμου μας, γιατί η διοίκηση Τσίρκα εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της κυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη  και άλλων συμβούλων δυστυχώς.

Η «Λαϊκή  Συσπείρωση Μαραθώνα» για άλλη μία φορά καλεί τους κατοίκους και τους φορείς,ολους τους δημοτικούς συμβούλους  έξω από το δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης στις 19/12/2022 στις 3μ.μ., με αίτημα να συνεδριάζουν τα όργανα του Δήμου ανοιχτά και σε ώρες που να μπορούν να παρευρίσκονται οι κάτοικοι και οι φορείς. Να μπορούν να συζητούν και να προβάλλουν τα θέματά που τους καίνε τα οποία πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων. Έτσι ο κύριος δήμαρχος θα ακούσει τις προτάσεις τους, που λέει οτι δεν υπάρχουν.

 

Αυτή την εβδομάδα

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Θλίψη στη Ραφήνα για την απώλεια του Γιάννη Λυγίζου- στην Παναγίτσα το τελευταίο αντίο

Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30...

RPN.GR