spot_img
32.4 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ραφήνας- Πικερμίου αποχαιρετά τον Χρήστο Τσαλαπατάνη

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ραφήνας- Πικερμίου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Χρήστο Τσαλαπατάνη, έναν άνθρωπο που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με τους αγώνες του λαού της Ραφήνας και του Πικερμίου, με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», της οποίας ήταν επί χρόνια επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όσους πορεύτηκαν μαζί του στους καθημερινούς αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις λαϊκές ανάγκες.

Γεννημένος το 1960 στη Ραφήνα, προερχόμενος από εργατική οικογένεια, γνώρισε από νωρίς τη βιοπάλη ως εργάτης στην οικοδομή και οδηγός στις μεταφορές. Επηρεασμένος από την αντιδικτατορική πάλη και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου, οργανώθηκε το 1976 στην ΚΝΕ και δύο χρόνια αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής του αταλάντευτος στις αρχές και στις αξίες του.

Από κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβε, ως στέλεχος του Κόμματος, γραμματέας κομματικών οργανώσεων, μέλος καθοδηγητικών οργάνων, αλλά και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ραφήνας – Πικερμίου και δημοτικός σύμβουλος, υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού. Ξεχώριζε για τη σεμνότητα, τη μαχητικότητα και την ανιδιοτέλειά του, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων και στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, η δράση του στο εργατικό και επαγγελματικό κίνημα, μέσα από το Συνδικάτο Οικοδόμων και τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών, επιβεβαίωνε καθημερινά την αφοσίωσή του στη συλλογική πάλη και τη διεκδίκηση.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ασπασία, στα παιδιά τους Άλκηστη και Έκτορα και σε όλους τους οικείους του.

Η μνήμη του συντρόφου Χρήστου θα αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη. Η συνέπεια, η αγωνιστική του στάση και η αφοσίωσή του στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση αποτελούν παράδειγμα που θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές αγωνιστών.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σαν σήμερα ”έφυγε” η Ρίτα Σακελλαρίου – Η φωνή που έκανε τη ζωή τραγούδι

Σαν σήμερα, στις 6 Αυγούστου 1999, έφυγε από τη...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Ψυχαγωγική βραδιά για την ενίσχυση του έργου της διοργανώνει...

Νέα τοπική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα – Ποιους αφορά

Η 26η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως επίσημη τοπική αργία στον...

Τροχαίο στον περιφερειακό Σπάτων – Καθυστερήσεις προς Αθήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Ψυχαγωγική βραδιά για την ενίσχυση του έργου της διοργανώνει...

Νέα τοπική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα – Ποιους αφορά

Η 26η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως επίσημη τοπική αργία στον...

Τροχαίο στον περιφερειακό Σπάτων – Καθυστερήσεις προς Αθήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα...

Σπάτα: Στο 37% η κατασκευή του νέου δικτύου αποχέτευσης

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης...

Ραφήνα: Για τον ”Μπαρμπα Βάγγο” η καθαριότητα είναι αυτονόητη (βίντεο)

Ραφήνα: Το μήνυμα του «Μπαρμπαβάγγου» για την καθαριότητα –...

RPN.GR