Η Μουσειοσκευή του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας φέρνει την παράδοση μέσα στις σχολικές τάξεις(βίντεο)

313

Όταν οι εκπαιδευτικοί, Εύη Γκατσοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου και Δανάη Μπασαντή, δημιούργησαν για το Λ.Ε.Ρ. την μουσειοβαλίτσα με θέμα” Η παραδοσιακή ποδιά”, ονειρεύονταν ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός, η εθνική ενδυμασία, ο τρόπος ζωής των προγόνων μας να φτάσει σε κάθε τάξη, σε κάθε σχολείο της περιοχής μας και της οικογένειας του Λ.τ.Ε. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε την θερμή αποδοχή που έλαβε από πλήθος εκπαιδευτικών από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας της!


Η Κατερίνα Μήλα, μέλος και μαθήτρια χορού του Λ.Ε.Ρ., εκπαιδευτικός στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, άδραξε από το χερούλι τη μουσειοβαλίτσα του Λ.Ε.Ρ., την άνοιξε μπροστά στα περίεργα μάτια των μαθητών της και την αξιοποίησε με τον πιο δημιουργικό τρόπο στη σχολική της τάξη και έξω από αυτήν γεμίζοντας χαμόγελα, ζωντανές εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα τους μικρούς ταξιδευτές! Στο βίντεο που ακολουθεί η Κατερίνα μοιράζεται μαζί μας τις στιγμές, που βίωσε με την τάξη της, στο ταξίδι στην ελληνική παράδοση!

Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται συνοπτικά ένα project ,το οποίο πραγματοποιήθηκε στον 1ο παιδικό σταθμό Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κι εντάσσεται στο βασικό θεματικό άξονα της τέχνης και του πολιτισμού με έμφαση στη λαϊκή παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά. Αναφέρεται στην ελληνική παραδοσιακή ποδιά και δημιουργήθηκε για να θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά πριν την έλευση του κορονοϊού , που μας χώρισε απότομα από τους μαθητές μας.