Ι.Ν.Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας:Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας για όλες τις ηλικίες

443

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας για όλες τις ηλικίες!

Ενοριακές συντροφιές για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Στην ενορία της Παναγίας Παντοβασίλισσας λειτουργούν:

Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (αναγνωρισμένη απὸ το Κρά­τος, τελούσα υπὸ τὴν άμεση εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού).
Σχολή Αγιογραφίας (εκμάθηση αγιογράφησης βυζαντινής εικόνας για αρχάριους και προχωρημένους, με προσωπική επίβλεψη από έμπειρο αγιογράφο)
Ενοριακές συντροφιές για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ( νεανικές ενοριακές συντροφιές της ενορίας μας, που δίνουν την δική τους μαρτυρία αγάπης κάτω από την σκέπη της Παναγίας Παντοβασίλισσας.)

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Κάθε Δευτέρα παραδίδονται μαθήματα ψαλτικής τέχνης στην ενορία μας.

Πληροφορίες στο τηλ 229940 23688

Οι απο­φοι­τών­τες ἀπο­κτοῦν πτυχίο Ιεροψάλτου και μπορούν επίσης να αποκτήσουν τον τίτ­λο Μου­σι­κο­δι­δα­σκά­λου Ψαλ­τι­κῆς Τέ­χνης. Οι απόφοιτοι της Σχολής εκτὸς τοῦ ὅτι ἔχουν τὴν δυ­να­τό­τη­τα νὰ ἐπαν­δρώ­σουν τὰ ἀνα­λό­για τῆς Το­πι­κῆς μας Ἐκ­κλη­σί­ας, ἀπο­κτοῦν ἐπί­σης ἕνα ἐπι­πλέ­ον ἐφό­διο γιὰ τὴν ἐπαγ­γελ­μα­τι­κή τους ἀπο­κα­τά­στα­ση ἀφοῦ μπο­ροῦν νὰ δι­ο­ρι­στοῦν στὴν Α΄/θμια καὶ Β΄/θμια Ἐκ­παί­δευ­ση.

Οι εγγραφές οι οποίες ήδη άρχισαν θα διαρκέσουν μέχρι 25 Οκτωβρίου 2020.

Σχολή Αγιογραφίας

Τα μαθήματα βυζαντινής εικονογραφίας παραδίδονται στην ενορία μας κάθε Πέμπτη 6.00 μ.μ στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού μας.

Ενοριακές συντροφιές

Είναι οι ξεχωριστές συντροφιές , σε μια εποχή που τα παιδιά “βομβαρδίζονται” απο προσκλήσεις που δήθεν θα τους προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Η Ενορία μας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση – πνευματική ευκαιρία, προς όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, προκειμένου να γευθούν την χαρά του Χριστού!

Το “κατηχητικό” , όπως το έλεγαν οι παλαιότεροι , είναι οι όμορφες και δημιουργικές σήμερα νεανικές συντροφιές που φιλοξενούνται κάθε Σάββατο στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού μας

10.00 π.μ οι μαθητές του Δημοτικού
11.00 π.μ οι μαθητές του Γυμνασίου

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που διαθέτει η ενορία μας επιτρέπει την προβολή ταινιών και εκπαιδευτικών παρουσιάσεων στις διάφορες ενοριακές συντροφιές, με διάφορα εκπαιδευτικά και επωφελή για την αγωγή τους θέματα, ενω η δανειστική βιβλιοθήκη μας παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να “ταξιδέψουν” σε ευλογημένους προορισμούς, με οδηγό τους την πίστη στον ένα και μοναδικό τριαδικό Θεό.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα