spot_img
14.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Μαραθώνα στις 26 Απριλίου, καθ’οδόν για Παρίσι – rpn

 

 

 

Μεγάλη τιμή συνιστά για το Δήμο Μαραθώνος η επιλογή της Αφετηρίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας στο δρόμο της για τους Αγώνες του Παρισιού. Η Φλόγα θα βρίσκεται στο Μαραθώνα την Παρασκευή, 26 Απριλίου. Στη συνέχεια, περνώντας και από το Σούνιο, θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοσή της στη γαλλική αντιπροσωπεία, προκειμένου να σαλπάρει από τον Πειραιά για τη Μασσαλία με το θρυλικό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 1896, χρονιά των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αθήνα.


Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει εφέτος στις 16 του μηνός, όπως πάντοτε, από την Αρχαία Ολυμπία. Μέσω 600 λαμπαδηδρόμων -πρώτος ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος και τελευταίος ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο Γιάννης Φουντούλης- θα διανύσει συνολικά 5.000 χιλιόμετρα! Από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη κι από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο, θα περάσει από δεκάδες σημεία αρχαιολογικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.
Το ότι σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας -και μάλιστα λίγο πριν από την άφιξή της στο Καλλιμάρμαρο- θα είναι και ο Μαραθώνας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή του τόπου μας και της πλούσιας ιστορίας του, αφού πρόκειται για ένα γεγονός με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Είναι μια επιτυχία που έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Στέργιου Τσίρκα σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Χρυσίνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας.

Αυτή την εβδομάδα

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

RPN.GR