Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

256

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με τη Διαχείριση Απορριμμάτων, καταθέτοντας δημόσια την πρότασή της.
Παρά τα έγγραφά μας, η Διοίκηση της Περιφέρειας αγνοεί το αίτημά μας και αρνείται να εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθώντας τη «γραμμή» Δούρου.
Να θυμίσουμε ότι οι παρατάξεις Πατούλη, Δούρου και Τζήμερου ψήφισαν από κοινού να μην ανακληθεί η υπ’ αρ.248 απόφαση της 1 ης Αυγούστου 2019 της ΕΕ του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η οποία προβλέπει τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή και από κοινού πάλι ψήφισαν την έναρξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που μετατρέπεται έτσι η Αττική σε μια απέραντη χωματερή.
Κατά καιρούς ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, παρουσιάζει θέσεις που όμως δεν είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά προσωπικές του. Το έκανε τον Οκτώβριο του 2019, στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή. Το έκανε και πρόσφατα, στις 30 Ιανουαρίου 2020, σε ημερίδα-φιέστα στο Ζάππειο, παρουσιάζοντας την πρότασή του σχετικά με τη Διαχείριση Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για τη ζωή των εκατομμυρίων, που ζουν και εργάζονται καθημερινά στην Αττική, ώστε να καταναλώνεται σε φιέστες. Γι’ αυτό ζητήσαμε με έγγραφό μας (Αρ. πρωτ. 11/30-01-2020) να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης, να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση σχετικά με το θέμα της Διαχείρισης

Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων και της Διαχείρισης των Απορριμμάτων γενικότερα.
Επειδή η Διοίκηση δεν το ενέταξε στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης, επανερχόμαστε, ζητώντας να δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι θα φέρει ολοκληρωμένα προς συζήτηση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, το θέμα της Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ