spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Η Περιφέρεια Αττικής ανακάλεσε σαλάμι και σουτζούκι, μη ασφαλή για κατανάλωση – rpn

 

 

Ανάκληση Μη Ασφαλών Προϊόντων από την Περιφέρεια Αττικής λόγω Αλλεργιογόνων Ουσιών

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την άμεση ανάκληση δύο προϊόντων που κρίθηκαν μη ασφαλή για κατανάλωση, λόγω ανίχνευσης αλλεργιογόνου ουσίας (σόγια), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ για τον επίσημο έλεγχο τροφίμων.

Το πρώτο προϊόν αφορά το ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΜΠΑΝΟΣ «ΑΛΚΗΣ» σε συσκευασία 0,345 gr, με ημερομηνία ανάλωσης έως 16-02-2025. Έλεγχος από την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους επιβεβαίωσε την παρουσία σόγιας, η οποία δεν αναφέρεται στη συσκευασία. Το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Το δεύτερο προϊόν είναι το ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ», συσκευασίας 130 gr, με ημερομηνία ανάλωσης έως 19-03-2025 και αριθμό παρτίδας L277. Κατά τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές εντοπίστηκε επίσης σόγια που δεν αναφέρεται στην επισήμανση. Το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής διέταξε την ανάκληση του προϊόντος από την αγορά, με τους ελέγχους να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Περιφέρεια καλεί τους καταναλωτές που έχουν αλλεργία στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. Οι καταναλωτές προτρέπονται να ενημερώνονται προσεκτικά για τα τρόφιμα που αγοράζουν, ιδιαίτερα αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR