Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο Παίδων αξίας 816.850 ευρώ

476

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης πήγε εχθές στο νοσοκομείο Παίδων ”Αγία Σοφία” με αφορμή την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου ο οποίος εξασφαλίστηκε μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 816.850 ευρώ.

Εκεί είχε ενημέρωση από τον Εμ. Παπασάββα, Διοικητή των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» και τη  Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Καθηγήτρια  Χ.  Κανακά-Gantenbein για το έργο του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και την πρότυπη οργάνωση του αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης φαρμάκων.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Διοικητή του Νοσοκομείου ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα και στην προμήθεια ενός νέου σύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου για το αιμοδυναμικό τμήμα του νοσοκομείου. Ο κ. Παπασάββας ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να συμβάλει και στην προσπάθεια εξασφάλισης  αυτοματοποιημένων  συστημάτων διαχείρισης φαρμάκων και στο σύνολο των κλινικών του νοσοκομείου.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι σε ένα νοσοκομείο πρότυπο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα νοσοκομεία της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που αφορούν τα παιδιά μας. Θέλω να συγχαρώ το διοικητή του νοσοκομείου και τους άξιους συναδέλφους ιατρούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν».είπε ο κ.Πατούλης