spot_img
28.7 C
Rafina
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η Περιφέρεια Αττικής προσέφερε υγειονομικό υλικό προστασίας και αντισηπτικά στους ομογενείς της Β. Ηπείρου

 

 

 

Ικανή ποσότητα υγειονομικού υλικού αλλά και αντισηπτικές συσκευασίες για την προστασία των Ομογενών της Β. Ηπείρου προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λ. Κακίση, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιο για ζητήματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών Α. Κούρτη, αλλά και του πρώην βουλευτή και Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο Γ. Σούρλα.

Γ. Πατούλης: «Είμαστε στο πλευρό των ομογενών Βορειοηπειρωτών και τους στηρίζουμε έμπρακτα, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις ανάγκες τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία»

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας με τον κ. Κούρτη και τον κ. Κακίση. Στη συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο παραβρέθηκαν επίσης

ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χ. Καραθάνος και η Καθηγήτρια στο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπ. περιφερειακή σύμβουλος Α. Ρόντου.

Ειδικότερα δόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής-ΕΔΣΝΑ 14.000 μάσκες προστασίας, 10.000 γάντια και 600 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υλικού τα οποία μέσω του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, θα διανεμηθούν σε ομογενείς της Β. Ηπείρου που κατοικούν στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα και στη Χειμάρρα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στην Περιφέρεια και επισήμανε τα εξής:

«Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους οι οποίοι έμπρακτα στηρίζουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και συμβάλλουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κάλυψη των αναγκών τους. Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζουμε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες και στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ήταν καθήκον μας να συνδράμουμε για την καλύτερη προστασία τους από την πανδημία. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προγραμματίζουν δράσεις για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες, με έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την προάσπιση και πρόληψη της υγείας. Παραμένουμε στο πλευρό τους και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για ζητήματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών Α. Κούρτης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας  στο αίτημα να σταλθεί υγειονομικό υλικό στους ομογενείς Βορειοηπειρώτες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία ουσιαστικής αλληλεγγύης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Λ. Κακίσης ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία να προσφέρει βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη εποχή και επισήμανε πως προσφέρει διαχρονική στήριξη στο Βορειοηπειρωτικό λαό.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη Αττικής εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χ. Καραθάνος, όσο και η Καθηγήτρια στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ Α. Ρόντου, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ του κ. Πατούλη και των ομογενών Βορειοηπειρωτών έχει χτιστεί μία δυνατή γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης, μέσα από συντονισμένες δράσεις και μία άοκνη προσπάθεια έμπρακτης συμπαράστασης.

 

Αυτή την εβδομάδα

Ζητείται τραπεζοκόμος για εργασία σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Ζούμπερι

Η θέση αφορά απασχόληση σε οργανωμένο περιβάλλον φροντίδας, με...

Ρόδος: Τα δίδυμα αδέλφια που πέτυχαν πάνω από 19.300 μόρια το καθένα, στις φετινές Πανελλήνιες

Ο Γιάννης συγκέντρωσε 19.373 μόρια με στόχο την Σχολή...

Σάμος: 11 νεκροί περιμένουν να ταφούν – 3 χρόνια στο Νεκροτομείο!

Μια υπόθεση από τα τέλη του 2023 επανέρχεται σήμερα...

Στον Εισαγγελέα 29χρονη Οικιακή Βοηθός – Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές στα σπίτια όπου εργαζόταν

Στη σύλληψη μίας 29χρονης προχώρησαν οι αστυνομικοί στην περιοχή...

ΣΠΑΥ: Επανεκλογή του Ισίδωρου Μάδη στην Προεδρία

Μήνυμα ενότητας με ισχυρή εντολή συνέχειας για την προστασία...

ΝΕΑ

Ζητείται τραπεζοκόμος για εργασία σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Ζούμπερι

Η θέση αφορά απασχόληση σε οργανωμένο περιβάλλον φροντίδας, με...

Σάμος: 11 νεκροί περιμένουν να ταφούν – 3 χρόνια στο Νεκροτομείο!

Μια υπόθεση από τα τέλη του 2023 επανέρχεται σήμερα...

ΣΠΑΥ: Επανεκλογή του Ισίδωρου Μάδη στην Προεδρία

Μήνυμα ενότητας με ισχυρή εντολή συνέχειας για την προστασία...

Δήμος Μαραθώνος: Έντονη κόντρα για τον γιατρό στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνος

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στον Δήμο Μαραθώνος, μεταξύ της...

RPN.GR