spot_img
34 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Η Περιφέρεια Αττικής ξήλωσε παράνομες αφίσες από κεντρικούς δρόμους(φωτο)

 

 

 

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας απομάκρυναν παράνομα αναρτημένες αφίσες, από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Γ. Πατούλης: «Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με το νόμο και επιμένουν να παρανομούν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει από χθες τη διαδικασία αποξήλωσης δεκάδων αφισών που αναρτήθηκαν παράνομα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, μετά από σχετικές αυτοψίες που έγιναν τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας όσο και τους αρμόδιους για την εποπτεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής ήταν άμεση στο παράνομο φαινόμενο. Ειδικότερα, από χθες τα συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα αφίσες από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας Αθηνών, Θηβών, Αμφιθέας, Ιάσονος, Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Δουκίσσης Πλακεντίας ,Πατησίων ,Γαλατσίου , Κηφισίας και την Ιερά Οδό. 

Να σημειωθεί ότι οι αφίσες εκτός από τη ρύπανση που προκαλούν, σε κάποια σημεία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν ταμπέλες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες.  

Η διαδικασία αποξήλωσης θα συνεχιστεί και σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με το νόμο και επιμένουν να παρανομούν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια. 

Η δέσμευσή μας για τήρηση της νομιμότητας θα γίνει πράξη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δράση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες είχαμε ξεκαθαρίσει ότι όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα καταγγέλλονται και η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, θα πρέπει να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών». 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Διακοπή υδροδότησης στη Διώνη την Παρασκευή 17 Ιουλίου λόγω επέκτασης του δικτύου

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Ποιες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην έρευνα για την υπόθεση του...

ΝΕΑ

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

RPN.GR