Μουσική αναβάθμιση από το Λύκειο των Ελληνίδων και την Ειρήνη Σαρηκώστα(ΦΩΤΟ)

706

Μουσική εκδήλωση – τσάι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου στο Ιστορικό Κεντρικό Λύκειο των Ελληνίδων,στο Κολωνάκι.

Η Ειρήνη Σαρηκώστα με φίλες του Λυκείου Ελληνίδων από το Πικέρμι και την Ραφήνα

”Οι Ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα και η δισκογραφική παρουσία τους” ήταν το θέμα της εκδήλωσης και ομιλητής ήταν ο Θωμάς Ταμβάκος,μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής-συγγραφέας που μας ταξίδεψε στον χρόνο και μας συγκίνησε!

Φέτος το τσάι του Λυκείου των Ελληνίδων ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα που δραστηριοποιήθηκε στους χώρους του Λυκείου γράφοντας Ελληνικούς χορούς που τότε χορεύονταν από τους χορευτές των τμημάτων.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η ”δικιά μας” Ειρήνη Σαρηκώστα,έφορος του μουσικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων, πιανίστα και artistic manager του Faos (Φ) ensemble.

Η Ειρήνη Σαρηκώστα με τον Θωμά Ταμβάκο

Μετά την ομιλία του Θωμά Ταμβάκου ακολούθησε η Σονατίνα Αρ.1(1929) Andantino(δεύτερο μέρος) του Νίκου Σκαλκώτα την οποία έπαιξαν ο Αλέξης Θεοφυλάκτου,Εξάρχων Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Θανάσης Τρικούπης στο πιάνο,συνθέτης,μεταδιδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ειρήνη Σαρηκώστα με τους Αλέξη Θεοφυλάκτου,Θωμά Ταμβάκο και Θανάση τρικούπη

Με την παρουσία τους τίμησαν την σημαντική αυτή εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων η Βουλευτής Ν.Δ. Σοφία ΒΟΥΛΤΕΨΗ ( αναπληρώτρια τομέα μεταναστευτικής πολιτικής),η κ.Τσιτσάνη,κόρη του Βασίλη Τσιτσάνη,η υπεύθυνη Μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λιβά,καθώς και η υπεύθυνη χορηγιών του Ιδρύματος ΝΙΑΡΧΟΥ κ. Αγουρίδου,,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ραφήνας-Πικερμίου Δαμιανός Φαφούτης,η Δημοτική Σύμβουλος Ρ-Π Μαρία Αποστολάκη,και φίλες του Λυκείου Ελληνίδων από το Πικέρμι και την Ραφήνα.

Ελισσάβετ Φωτεινού,Κλαίρη Λιάβα,Μαρία Αποστολάκη,Ειρήνη Σαρηκώστα,Μιμίκα Γεωργακοπούλου,Χαρά Ξάνθη,Κάτια Κόλλια

Ευχαριστούμε θερμά την Ειρήνη Σαρηκώστα για την τιμητική της πρόσκληση προς το rpn.gr και αισθανόμαστε ευγνώμονες που γίναμε κοινωνοί μιας τόσο σημαντικής βραδιάς!Κατερίνα Τράση

Ο Δαμιανός Φαφούτης
Η Κλαίρη Λιάβα
Η Μιμίκα Γεωργακοπούλου
Η Κάτια Κόλλια