spot_img
23.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

 

 

 

Με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού κοινοβουλίου, η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με θέμα «My MS Diagnosis», στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η συμβολική φωταγώγηση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού, στην ενίσχυση της ορατότητας των ατόμων που ζουν με τη νόσο και στην ανάδειξη των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι ασθενείς υπολογίζονται σε 500.000. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι πάσχουν περίπου 23.000 άτομα, εκ των οποίων οι 11.000 κατοικούν στην Αττική.

Η Βουλή των Ελλήνων υπογραμμίζει ότι στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προωθούν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, συμβάλλοντας στην ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και υποστήριξης των ανθρώπων που ζουν με τη συγκεκριμένη νόσο.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα ασημένια μετάλλια για τον Phoenix – Η Ραφήνα πανηγυρίζει

Με τέσσερα ασημένια μετάλλια στις αποσκευές του επιστρέφει από...

Η Γενιά των Τριαντάρηδων στο Ελληνικό Έτος Χωρίς Καλοκαίρι

Το 1816 η ανθρωπότητα έχασε ένα καλοκαίρι. Το 2026...

Επιχείρηση διάσωσης στις Μαρίκες – Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αρτέμιδα

Γύρω στις 18:00 το απόγευμα, ο ναυαγοσώστης της παραλίας...

Ποιός είν’ αυτός ο αψηλός, ποιός είν’ αυτός ο τύπος που έγινε το μήλον της έριδος στη Ραφήνα;

''Ποιός είν' αυτός ο αψηλός, ποιός είν' αυτός ο τύπος; Φίλος...

ΝΕΑ

Τέσσερα ασημένια μετάλλια για τον Phoenix – Η Ραφήνα πανηγυρίζει

Με τέσσερα ασημένια μετάλλια στις αποσκευές του επιστρέφει από...

Η Γενιά των Τριαντάρηδων στο Ελληνικό Έτος Χωρίς Καλοκαίρι

Το 1816 η ανθρωπότητα έχασε ένα καλοκαίρι. Το 2026...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει στις 25/6 για 15 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Άρθρο Ψυχολογίας: «Δεν ξέρω να μιλάω για όσα νιώθω…»

Υπάρχει μια φράση που ακούω πολύ συχνά από άντρες...

RPN.GR