spot_img
28.8 C
Rafina
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ιερά Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίας Μαρίνης της Θαυματουργού στην Ραφήνα 16 και 17 Ιουλίου

 

 

Ιερά πανήγυρις στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας:

Πέμπτη 16 Ιουλίου

7.30 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

9.00 μ.μ Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος

Παρασκευή 17 Ιουλίου

7.00 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

7.30 μ.μ Μεθέορτος Εσπερινός

8.30 μ.μ Ιερά Παράκλησις στην Αγία Μαρίνα

Δείτε φωτογραφίες από την περσινή πανήγυρη

Ποια ήταν η Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισιδία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Αγία Μαρίνα όταν ήταν 12 ετών έχασε τη μητέρα της και τη μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της.

Έτσι όταν έγινε 15 ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να τη συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποια είναι και ποια είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα-θρέμμα της Πισιδίας.

Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η Αγία Μαρίνα όμως δε δέχτηκε. Για τον λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και, αφού της κατέσχισαν τις σάρκες, την έριξαν στη φυλακή.

Μέσα στη φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: Ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και τη ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η Αγία παρέμεινε ακλόνητη.

Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια, μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου…

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Αυγούστου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την...

Φανουρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα...

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Ντόλι Πάρτον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η...

Αρτέμιδα: Τρεις μήνες χωρίς ίχνος της 50χρονης Γιου Τινγκ – «Πιστεύω ότι πρόκειται για απαγωγή», λέει ο γιος της

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από την εξαφάνιση της 50χρονης μεταφράστριας...

Aegean Regatta 2026: Δύσκολη ιστιοδρομία και μαγευτική άφιξη στο Αγαθονήσι- 25/8/2026 (φωτο βίντεο RPN)

Μια απαιτητική ημέρα στη θάλασσα έζησαν την Τρίτη 25...

ΝΕΑ

Φανουρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα...

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Ντόλι Πάρτον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η...

Κυβερνοεπίθεση στη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου – Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, καθώς...

RPN.GR