Μια μεγάλη παρέα στο Ικαριώτικο Γλέντι του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα και Το RPN ήταν εκεί!
Μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη μουσική, παράδοση και αυθεντικό ικαριώτικο κέφι, έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Marathon Village.
Ο Σύλλογος Γυναικών Μαραθώνα πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, μετατρέποντας τον όμορφο παραθαλάσσιο χώρο σε μια μεγάλη και ζεστή παρέα.
Το RPN έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και απόλαυσε από κοντά μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση, στον πολιτισμό και στη δύναμη της ανθρώπινης συντροφιάς. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας με την σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχοι , τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Το βιολί έδωσε το σύνθημα
Ο Νίκος Φάκαρος και οι MUSICAROI ανέλαβαν το μουσικό μέρος της βραδιάς και παρέσυραν το κοινό στους αγαπημένους ρυθμούς της Ικαρίας και του Αιγαίου.
Το βιολί, το λαούτο και οι γνώριμες μελωδίες έδωσαν το σύνθημα για να στηθεί ένας μεγάλος κύκλος χορού. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών έγιναν μία παρέα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι το ικαριώτικο γλέντι δεν είναι απλώς μουσική εκδήλωση· είναι τρόπος συνάντησης, επικοινωνίας και συμμετοχής.
Με φόντο τη θάλασσα, η βραδιά κύλησε με τραγούδι, χορό, χαμόγελα και καλή διάθεση.

Μια γιορτή για την παράδοση και τη γυναίκα
Ο φετινός ετήσιος χορός ήταν αφιερωμένος στην παράδοση, στον πολιτισμό και στη γυναίκα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημαντική παρουσία του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου.
Η φροντίδα των διοργανωτών και η συμμετοχή του κόσμου δημιούργησαν ένα όμορφο αντάμωμα, από εκείνα που κρατούν ζωντανά τα έθιμα και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.
Ήταν μια βραδιά που απέδειξε πως, όταν η παράδοση συναντά το μεράκι και την καλή παρέα, το γλέντι αποκτά ξεχωριστή ψυχή.
Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Μαραθώνα, στους μουσικούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.
Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας εδώ






























