Ιωνίδες και Κοσμόπολις μαγείρεψαν μαζί με τον ”Άλλο άνθρωπο”στο Θησείο!(φωτο)

495

“Ο άλλος άνθρωπος” είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης  που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” η ομάδα “Ο άλλος άνθρωπος” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη δουλειά του σε ηλικία 47 ετών και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του. Μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς αναζήτησης εργασίας το Δεκέμβριο του 2011, παρατηρώντας δυο παιδιά να μαλώνουν για λαχανικά στον κάδο απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έφτιαξε δέκα τόστ και πήγε στη λαϊκή αγορά για να τα μοιράσει σε ανθρώπους που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια.

Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι που άρχισε ο ίδιος να τρώει ένα από τα τοστ. Μετά από αυτό οι άνθρωποι άρχισαν να ξεπερνούν τις αναστολές τους και πλησίασαν να πάρουν τοστ και να τα φάνε μαζί με τον Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια πήγε στη λαϊκή και έκανε όπως λέει ο ίδιος αυτό που σπούδασε (μάρκετινγκ): ζητούσε από τους πωλητές να συνεισφέρουν πρώτη ύλη από τον πάγκο τους και άρχισε να μαγειρεύει στο δρόμο και να τρώει μαζί με τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η ιδέα της “κοινωνικής κουζίνας”.

Σήμερα η κίνηση οργανικότητας ”ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ” και ο σύλλογος γυναικών ”ΙΩΝΙΔΕΣ” με έδρα το Πικέρμι προσέφεραν χρήματα και τρόφιμα προκειμένου να μαγειρευτεί νοστιμότατο κρέας με πιλάφι το οποίο μοιράστηκε σε 90 συνανθρώπους μας,άπορους και άστεγους.,στην περιοχή του Θησείου,κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Προσφέρθηκαν επίσης γλυκά και φανουρόπιτες που έφτιαξαν με τα χεράκια τους κάποιες άξιες κυρίες των Ιωνίδων.

Εκεί βρέθηκε και το rpn.gr,απαθανατίζοντας αυτές τις ωραίες στιγμές της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε ανθρώπους που δεν έχουν αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα.Κ.Τ

Κυριάκος Κόκκινος(Πρόεδρος Cosmopolis) και Δημήτρης Αντωνάκος από RafinaPikermiNews βοηθούν στην παρασκευή του φαγητού
Σίσσυ Κατσούδα(πρόεδρος Ιωνίδων)-Ελεάννα Κοκκίνου