spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ισόβια στον 50χρονο που σκότωσε την σύζυγό του στην Πολίχνη επειδή …”του έβγαλε γλώσσα”

 

 

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 50χρονος, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο κατακρεούργησε με κυνηγετικό μαχαίρι τη 48χρονη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας το στυγερό του έγκλημα.

Η γυναίκα έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία .

Συνολικά 23 τραύματα μέτρησε η ιατροδικαστής στη σορό της παθούσας.

Στη συνέχεια, ο σύζυγος αφού πλύθηκε από τα αίματα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ» σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο.

Το Δικαστήριο, ομόφωνα, τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι προέβη στην πράξη του επειδή «η γυναίκα του τον απατούσε».

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, ο γιος του ζευγαριού περιέγραψε τον πατέρα του ως «βίαιο άνθρωπο που ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία». «Είχαμε συνεχώς καβγάδες στο σπίτι» ανέφερε, ενώ μεταφέροντας στους δικαστές διάλογο που είχε με τον κατηγορούμενο, όταν τον ρώτησε «γιατί το έκανε», εκείνος φέρεται να του απάντησε ως εξής: «Επειδή μου έβγαλε γλώσσα. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε». Πρόσθεσε δε, ότι ο 50χρονος θεωρούσε «κτήμα» του την γυναίκα – μητέρα του μάρτυρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, ενώ φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της, καθώς εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα στα χέρια της. Τη δολοφονία είχε αποκαλύψει ο 50χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία και ιστορικό νοσηλείας λόγω προβλημάτων ψυχιατρικής φύσης, όταν μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου παραδόθηκε. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του εντοπίζοντας τη νεκρή γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος, στην κρεβατοκάμαρα.

Αυτή την εβδομάδα

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΝΕΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

RPN.GR