Και άλλη μια ΚΑΤΕΡΙΝΑ δικαιωμένη και προφητική για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

1051

Εκτός απο την δική μας την Κατερίνα Τράση και άλλη μια Κατερίνα ήταν προφητική στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πραγματικά προφητικές ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις της Βουλευτού της ΝΔ Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα σε συνέντευξή της στις 3 Ιανουαρίου 2020, στην τηλεόραση του ASTRA, στο δημοσιογράφο Ανδρέα Γιουρμετάκη και στην εκπομπή POLITICS, σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού για  Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Παπακώστα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι σκέφτεται ο Πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε:

«Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο Πρωθυπουργός, ποια πρόσωπα έχει στο μυαλό του, μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν το πρόσωπο που θα πρότεινε ο Πρωθυπουργός θα ήταν γυναίκα.

Το βλέπω και από την άποψη ότι είμαι γυναίκα και από το γεγονός ότι δυστυχώς στην Ελλάδα οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική μειονεκτούνε από άποψη ποσοστού σε σχέση με τους άνδρες και είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό και δεν βοηθάει και την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων, γιατί οι γυναίκες έχουν να δώσουν πάρα πολλά πράγματα, πέρα από την ιδιοσυγκρασία τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να έχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει έναν συμβολισμό, έναν ισχυρό συμβολισμό και νοιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό μας, θεωρώ ότι θα επιλέξει αυτό το πρόσωπο το οποίο θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση, έτσι ώστε να φέρει ενότητα και να εκπροσωπεί την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, όσο μπορεί αυτό να συντελεστεί με τα σημερινά δεδομένα, και νομίζω ότι αυτόν τον συμβολισμό επιτελεί το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εάν αυτός ο συμβολισμός ενισχυθεί περαιτέρω με τη γυναικεία παρουσία, είναι σαφώς σίγουρο ότι μία ισχυρή προσωπικότητα, μία δυνατή και μία μορφωμένη γυναίκα η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής θα αποτελέσει μία δίοδο, έναν ισχυρό συμβολισμό, ένα καλό υπόβαθρο και ένα έναυσμα στις υπόλοιπες γυναίκες, να πουν ότι ναι μπορούμε να φθάσουμε στα ανώτατα αξιώματα. Γιατί σε αυτό που έχουν επιτύχει άλλα σύγχρονα κράτη εμείς δεν μπορούμε να υστερούμε.»

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο επιβεβαιώνει τα λεγόμενά της, η Κατερίνα Παπακώστα θα πρέπει να αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη!