spot_img
25.5 C
Rafina
Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2026
spot_img

Καιρός: Από τη ζέστη στις καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

 

 

Αλλαγή σκηνικού φέρνει ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών έρχονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο αισθητά στα βόρεια και ανατολικά, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και περιοχές της ανατολικής Στερεάς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρώτες ώρες της ημέρας στην κεντρική Μακεδονία, όπου οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν μεγαλύτερη ένταση. Η επιδείνωση, πάντως, θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα το σκηνικό θα είναι πιο ήπιο, με ηλιοφάνεια στα περισσότερα τμήματα και τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης δεν αποκλείονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στα νησιά και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες τιμές θα κινηθούν στους 32 με 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει με ήλιο, όμως γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές. Δεν αποκλείεται μικρής διάρκειας καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν γρήγορα, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα νέων τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, επιστρέφοντας σε πιο καλοκαιρινά επίπεδα.

Με λίγα λόγια, η Πέμπτη θέλει λίγη προσοχή και όχι πολλή σιγουριά τύπου «καλοκαίρι είναι, τι να γίνει». Γιατί ο Ιούλιος, όταν θέλει, ξέρει να αλλάζει ύφος πολύ γρήγορα.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα Πικέρμι: Ποιοί προσελήφθησαν για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων του Δήμου

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης προσωπικού ΙΔΟΧ για τον καθαρισμό σχολικών...

Καιρός: Έως τους 38 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο...

«Κλείδωσε» η λίστα για τη μείωση τιμών σε βασικά προϊόντα – Κρέατα, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και σχολικά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία της κυβέρνησης με...

Σπάτα Αρτέμιδα: Ολοκληρώθηκε ο 15ος ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα, 19 Αυγούστου...

Στρατιωτική θητεία: Ποιοι δικαιούνται 9μηνο – Τι αλλάζει στις αναβολές σπουδών

Νέα δεδομένα στη στρατιωτική θητεία και στις αναβολές για...

ΝΕΑ

Ραφήνα Πικέρμι: Ποιοί προσελήφθησαν για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων του Δήμου

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης προσωπικού ΙΔΟΧ για τον καθαρισμό σχολικών...

Σπάτα Αρτέμιδα: Ολοκληρώθηκε ο 15ος ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα, 19 Αυγούστου...

Στρατιωτική θητεία: Ποιοι δικαιούνται 9μηνο – Τι αλλάζει στις αναβολές σπουδών

Νέα δεδομένα στη στρατιωτική θητεία και στις αναβολές για...

«Βουλιάζει» από επισκέπτες το Ελαφονήσι – Ασφυκτική πίεση στην προστατευόμενη παραλία των Χανίων

Ασφυκτικά γεμάτο από επισκέπτες εμφανίζεται το Ελαφονήσι Χανίων, παρά...

RPN.GR