spot_img
28.1 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχονται βροχές, χιόνια, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – RPN

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ.

 

 

Ειδικότερα,

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα (03-02-2025) από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από την Τρίτη (04-02-2025) θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση το επόμενο τριήμερο.

Πιο αναλυτικά:

1. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Σήμερα Δευτέρα (03-02-2025) μέχρι και το απόγευμα στο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κεφαλονιάς – Ζακύνθου) και τη δυτική Πελοπόννησο

β. Από αργά το απόγευμα της Δευτέρας (03-02-2025) μέχρι και το πρωί της Τρίτης (04-02-2025) στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Από τις προμεσηβρινές ώρες της Τρίτης (04-02-2025) στις Κυκλάδες, και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

2. Τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι προβλέπονται την Τρίτη (04-02-2025) από νωρίς το πρωί και μέχρι και το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο.

3. Η θερμοκρασία την Τρίτη (04-02-2025) θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια της τάξεως των 6 με 7 βαθμών Κελσίου και την Τετάρτη (05-02-2025) θα υποχωρήσει και άλλο σε όλη τη χώρα.

Oι μετεωρολόγοι αναφέρονται στην πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών, λέγοντας πως έρχεται κρύο με βροχές αλλά η πιθανότητα χιονόπτωσης είναι μικρή και τα μόνα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, μέχρι το απόγευμα πιθανόν να είναι ισχυρές στα δυτικά, και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι βροχές θα συνεχιστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας και την Τρίτη. Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση και πάλι θα είναι πιο υψηλή από τα κανονικά επίπεδα στα βόρεια έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές 15 με 19 βαθμούς.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι - Πού θα χιονίσει

Καιρός στην Αθήνα: Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε με βροχές
Στην Αττική θα βρέξει από το απόγευμα, το βράδυ θα ενταθούν οι βροχές θα εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι βροχές θα σταματήσουν αύριο πριν το μεσημέρι.Η θερμοκρασία σήμερα έως 16 βαθμούς, αύριο μέχρι 14, Τετάρτη Πέμπτη οι πιο κρύες ημέρες 10 με 12 βαθμούς η μέγιστη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης βροχερός καιρός σήμερα, έως 14 βαθμούς, από αύριο η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 8 με 9 βαθμούς.

Ο καιρός τη Δευτέρα (3/2)
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία (δυτικά και νότια), τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβάνεται η Αττική), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο.

Τη νύχτα προς την Τρίτη παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της κεντροανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Αυτή την εβδομάδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Σκούφος- τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο

Την απώλεια του Περικλή Σκούφου θρηνεί η κοινωνία της...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

ΝΕΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

Εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Θεοτόκου στην Παναγίτσα της Ραφήνας

Στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους εορτάζουμε την Απόδοση της...

RPN.GR