spot_img
13.7 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Έρχεται ”μίνι” καλοκαίρι – Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία – rpn

 

 

 

Το καλοκαίρι φαίνεται να κάνει πρόωρα την εμφάνισή του στη χώρα, καθώς ο καιρός βελτιώνεται αισθητά και η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο, θυμίζοντας έντονα καλοκαιρινό σκηνικό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με παροδική συννεφιά κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά και τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή αλλά αισθητή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς – Καλοκαιρινό σκηνικό σε πολλές περιοχές

Στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να φτάσει και τους 29. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 22 έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το απόγευμα και θερμοκρασίες επίσης έως 28 βαθμούς.

Περιοχές με πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα

Σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη και η Θεσσαλία, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα – όμβροι και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Καλοκαιρινό τοπίο και στα νησιά

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου, με θερμοκρασίες έως 24 βαθμούς Κελσίου και δυτικούς ανέμους που τοπικά θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ στην Κρήτη.

Τάση για περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας

Οι μετεωρολογικές ενδείξεις δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας, με τις πρώτες «30άρες» να κάνουν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια της χώρας. Έτσι, ο Μάιος ξεκινά με ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, προμηνύοντας ένα καλοκαίρι που δείχνει να… βιάζεται φέτος.

 

Αυτή την εβδομάδα

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Νέα Μάκρη: Επίσημη ονοματοδοσία οδού «Ιωάννη και Κυριάκου Δαμιανόγλου» στον Προβάλινθο – rpn

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθύ σεβασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΝΕΑ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

RPN.GR