spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Έρχεται δύσκολο τετραήμερο – Τι προβλέπουν τρεις μετεωρολόγοι – rpn

 

 

Ένα απαιτητικό τετραήμερο με έντονα χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τριών μετεωρολόγων. Βροχές, χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με την εικόνα του καιρού να επιδεινώνεται αισθητά από το βράδυ της Τρίτης.

Ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι η ψυχρή εισβολή έχει πλέον ολοκληρωθεί, αφήνοντας πίσω της πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρει, σήμερα καταγράφονται θερμοκρασίες από 0 έως και -8 βαθμούς Κελσίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων, με αύξηση τόσο των χιονοπτώσεων όσο και των βροχοπτώσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος κάνει λόγο για «ξεροβόρι και τσουχτερό κρύο» έως και την Τρίτη. Όπως τονίζει, από το βράδυ της ίδιας ημέρας ένα βαρομετρικό χαμηλό θα αλλάξει το σκηνικό, φέρνοντας εκτεταμένες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Αναλυτική εικόνα δίνει και ο Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνοντας ότι έως την Τρίτη πρωί μεσημέρι θα επικρατεί κρύο, με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά, όπως εξηγεί, αλλάζει η «ποιότητα» του καιρού, καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα αλληλεπιδράσει με τον εγκλωβισμένο ψυχρό αέρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης θα είναι αυξημένη πιθανότητα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας — συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής — καθώς και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα χιόνια να κατέβουν σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε σχεδόν πεδινά τμήματα της Βόρειας χώρας.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: το επόμενο τετραήμερο δεν σηκώνει εφησυχασμό. Ο χειμώνας επιστρέφει δυναμικά, θυμίζοντας ότι Ιανουάριος χωρίς κρύο και χιόνια είναι απλώς μια κακή συνήθεια των τελευταίων χρόνων.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR