spot_img
17.6 C
Rafina
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Λίγες τοπικές βροχές και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

 

 

 

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι λίγες νεφώσεις, η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι τοπικές βροχές που ενδέχεται να σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως πάνω από τα ηπειρωτικά. Στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα αναμένεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έντασης 3 έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, χωρίς σημαντική μεταβολή στην έντασή τους.

Στην ανατολική χώρα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή

  • Θράκη: 13 έως 28 βαθμοί
  • Ανατολική Μακεδονία: 14 έως 28 βαθμοί
  • Κεντρική Μακεδονία: 14 έως 30 βαθμοί
  • Δυτική Μακεδονία: 12 έως 28 βαθμοί
  • Ήπειρος: 12 έως 31 βαθμοί
  • Θεσσαλία: 14 έως 30 βαθμοί
  • Νησιά Ιονίου: 19 έως 30 βαθμοί
  • Δυτική Στερεά: 19 έως 31 βαθμοί
  • Δυτική Πελοπόννησος: 17 έως 29 βαθμοί
  • Ανατολική Πελοπόννησος: 15 έως 29 βαθμοί
  • Κυκλάδες: 21 έως 27 βαθμοί
  • Ανατολική Στερεά και Εύβοια: 19 έως 31 βαθμοί
  • Κρήτη: 20 έως 27 βαθμοί
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 20 έως 28 βαθμοί
  • Δωδεκάνησα: 21 έως 28 βαθμοί
  • Αττική: 19 έως 30 βαθμοί
  • Θεσσαλονίκη: 17 έως 28 βαθμοί

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές ή όμβροι αναμένονται στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 μποφόρ στα δυτικά και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική χώρα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς. Στο Ιόνιο θα αγγίξει τοπικά τους 30 και στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου οι αραιές νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα πάνω από τα ηπειρωτικά.

Στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να διατηρηθούν έως τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές καταιγίδες τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα κεντρικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι, έντασης 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Αυτή την εβδομάδα

Βασίλης Οικονόμου: Στήριξη στη Μαρκό και ευχή για άνοδο στην Α’ Εθνική

Στις εξέδρες της αναμέτρησης Κυπέλλου ανάμεσα στη Μαρκό και...

Ο Χάρης Παπασιδέρης ζωντανά στο MAMA’S: Σαββατόβραδο με μουσική και καλή παρέα στη Ραφήνα!

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 21:30, το MAMA’S στη Διασταύρωση...

Σαββατόβραδο με ζωντανή μουσική στη «Ναξιώτισσα» στη Νέα Μάκρη

Οι πιο όμορφες βραδιές ξεκινούν με μια απλή πρόσκληση:...

Pizza Fan: Τα εμπόδια για την επαναλειτουργία και τα σενάρια εισόδου επενδυτή

Λύση για την επαναλειτουργία της Pizza Fan αναζητείται μέσω...

ΝΕΑ

Βασίλης Οικονόμου: Στήριξη στη Μαρκό και ευχή για άνοδο στην Α’ Εθνική

Στις εξέδρες της αναμέτρησης Κυπέλλου ανάμεσα στη Μαρκό και...

Σαββατόβραδο με ζωντανή μουσική στη «Ναξιώτισσα» στη Νέα Μάκρη

Οι πιο όμορφες βραδιές ξεκινούν με μια απλή πρόσκληση:...

Pizza Fan: Τα εμπόδια για την επαναλειτουργία και τα σενάρια εισόδου επενδυτή

Λύση για την επαναλειτουργία της Pizza Fan αναζητείται μέσω...

Πικέρμι: “Το κύμα” από το Ciné Σχολειό την Τρίτη 03/11

Την Τρίτη 03/11/26 στις 20:00, στην αίθουσα ΚΑΠΗ Πικερμίου...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Κυριακή σήμερα και...

RPN.GR