spot_img
13.6 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Καιρός: Σε ένα 48ωρο θα πέσει η βροχή της χρονιάς – rpn

 

 

 

Διπλή επέλαση της κακοκαιρίας θα σημειωθεί στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα ο προγνώστης καιρού Λευτέρης Σούσος αναφέρει:

Δύο βαρομετρικά χαμηλά περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.
•Το ένα θα έρθει από τη Παρασκευή και θα επηρεάσει όλη τη χώρα το Σάββατο.

•Το δεύτερο το οποίο θα έχει διάρκεια με πιο έντονα και με χειμερινά χαρακτηριστικά θα έρθει από Δευτέρα και θα αρχίζει να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα ιδιαίτερα προς την Παραμονή των Χριστουγέννων δίνοντας άστατο και ψυχρό καιρό κατά διαστήματα μέχρι και τις 26 του μήνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Μετά τις 26 του μήνα, όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες της επόμενης εβδομάδας τα φαινόμενα θα εστιάζουν περιοχές κυρίως της ανατολικής προσήνεμης χώρας.

•Αξιόλογες χιονοστρώσεις θα δουν τα περισσότερα βουνά της χώρας μας ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα μετά τα Χριστούγεννα.

•Σε πεδινές περιοχές να τονίσω δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και θα αφορούν τα βουνά μας μέχρι και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

•Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρύα, οπότε θα είναι απαραίτητη η θέρμανση.
Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά στο αναλυτικό δελτίο που θα βγάλω.

Τόνοι βροχής απειλούν

Aρχίζει και ξεκαθαρίζει το επίκεντρο της επικείμενης αλλαγής του καιρού, το οποίο τοποθετείται στα νησιά του Αιγαίου, με έμφαση στο νότιο Αιγαίο-Κρήτη -Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το Weather Analysis Greece.

Στις παραπάνω περιοχές, όπως αναφέρθηκε, ενδεχομένως να ρίξει μέσα σε ένα 48άωρο, την βροχή που έχει ρίξει μέχρι σήμερα σε αυτές τις περιοχές, από την αρχή του έτους. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όσοι ταξιδέψετε σε νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα σε Δωδεκάνησα, ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα, από την ημέρα των Χριστουγέννων έως την Παρασκευή, αναφέρει το Weather Analysis Greece.

Υπάρχουν εξίσου πολλά σενάρια, που τοποθετούν το κομμάτι Καρπάθου-Ρόδου σε μια ζώνη πολύωρων καταιγίδων, ικανών να προκαλέσουν πολύ σοβαρά θέματα. Πολύ νερό θα δεχτεί αυτή την φορά και όλη η Αττική, εκτιμώ πως το σύνολο του νομού θα ‘βγει’ από αυτή την κακοκαιρία με total άνω των 80-100 χιλιοστών.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σταθερά στην πρόληψη κι ενίσχυση της Υγειονομικής Ετοιμότητας των πολιτών, ο Δήμος Μαραθώνος

Με σταθερό προσανατολισμό στην πρόληψη και την ενίσχυση της...

Δήμος Μαραθώνος: Χτίζοντας Γέφυρες – Η βιωματική εξοικείωση με το Νηπιαγωγείο

Μια δράση η οποία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία...

ΘΑΛΠΟΣ – Ψυχική Υγεία Νέα Μάκρη: Πώς μοιάζει η σύνδεση όταν της δώσουμε χρώμα;

Το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Ενηλίκων «Θάλπος...

ΝΕΑ

Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ – Διευρύνονται τα κριτήρια – Έκτακτη πρόβλεψη για φοιτητές

Σημαντική διεύρυνση καταγράφεται στο μέτρο για την επιστροφή ενοικίου,...

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ) και ο ΠΕΡΣΕΑΣ Πεντελικού ενώνουν δυνάμεις

Δύο εθελοντικές ομάδες, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου...

RPN.GR