spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καιρός σήμερα 12/5: Έως και 33 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο – Οι περιοχές που θα «ψηθούν»

 

 

Με συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο Ιούνιο παρά Μάιο ξημέρωσε η Τρίτη 12 Μαΐου, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά σε ολόκληρη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 33 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Γιάννης Καλλιάνος και Κλέαρχος Μαρουσάκης, η χώρα επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες που δημιουργούν ένα πρόωρα καλοκαιρινό σκηνικό, με έντονη ηλιοφάνεια και περιορισμένες νεφώσεις.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλία, της Στερεά Ελλάδα, της Πελοπόννησος αλλά και στην Αθήνα, όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τοπικά τους 30 με 33 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε Εύβοια, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 33 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία στην Κρήτη να φτάνει έως τους 30 βαθμούς.

Τι λένε Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι η θερμή εισβολή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση στα μέσα της εβδομάδας, όταν οι θερμοκρασίες θα παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε καλοκαίρι.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται στα βόρεια ηπειρωτικά να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σύντομες καταιγίδες, φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τη μεταβατική περίοδο από την άνοιξη προς το καλοκαίρι.

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως για ηλικιωμένους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες.

Γιατί ο φετινός Μάιος δείχνει αποφασισμένος να παρακάμψει εντελώς την άνοιξη και να πατήσει fast forward κατευθείαν στο καλοκαίρι.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR