spot_img
19.9 C
Rafina
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Κακοκαιρία Byron: «Δύσκολη νύχτα» προβλέπεται για την Αττική – Πότε θα ενταθούν τα φαινόμενα

 

 

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται σήμερα (04/12), με την κακοκαιρία Byron να «χτυπάει» κυρίως την Αττική, την Πελοπόννησο, και την Πιερία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην Αττική, καθώς η κακοκαιρία Byron συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, με τους δρόμους σε αρκετά σημεία να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια:

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, έκλεισε η οδός Πειραιώς, από τη Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά μετά τις 23:00.

Εν τω μεταξύ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, αυτήν την ώρα είναι κλειστή η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ στην Ποσειδώνος η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλαμακίου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου:

  • Σήμερα Πέμπτη (04/12) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, (ιδιαίτερα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
  • Αύριο Παρασκευή (05/06) τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα (κόκκινη προειδοποίηση): στην Πιερία, την Ημαθία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρακολουθεί την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιλαμβάνεται των συμβάντων που ανακύπτουν.

 

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται ήδη από χτες σε κατάσταση ετοιμότητας «RED CODE» οι Περιφέρειες: Αττικής, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου (με ιδιαίτερη προσοχή στις ΠΕ Θήρας και ΠΕ Ρόδου), Κρήτης, Μακεδονίας (με ιδιαίτερη προσοχή στις ΠΕ Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης), Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Τέλος, η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Παρασκευή (5/12) στις 12:00.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Byron

 

Αυτή την εβδομάδα

Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META: Η ελληνική τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μια νέα σελίδα στην επιχειρηματική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ...

Έρχονται πιο απλές διαδικασίες για οδηγούς και οχήματα, αλλά και περισσότερη διαφάνεια στις εξετάσεις οδήγησης

Με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών,...

Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης, κοινές λύσεις και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Με  τους εκπροσώπους των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συναντήθηκε ο...

Σοφία Ζαχαράκη από το Δουβλίνο: Η ελληνική εκπαιδευτική ατζέντα στον ευρωπαϊκό διάλογο, με το βλέμμα στην Προεδρία του 2027

Συναντήσεις με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Roxana...

ΝΕΑ

5 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την απόκτηση νέου κτηρίου διοίκησης

Σοφία Ζαχαράκη: «Δίνουμε στα Πανεπιστήμιά μας τα μέσα για...

RPN.GR