spot_img
15.1 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες – H πρόβλεψη Μαρουσάκη

 

 

Ενα διάλειμμα θα κάνει η άνοιξη από τις επόμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας – εξπρές που θα χτυπήσει τη χώρα μας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το ψυχρό κύμα που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη, θα επηρεάσει από σήμερα το μεσημέρι για αρχή τα δυτικά και τα βόρεια και από αύριο ολόκληρη την επικράτεια. Το κύμα αυτό της κακοκαιρίας, θα φέρει βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς βοριάδες και χιόνια ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα (27/3), η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. «Στη συνέχεια όμως προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και προς το βράδυ, ακόμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα συναντήσουμε συννεφιές, οι οποίες θα συνοδεύονται από βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές στην Αττική με τη θερμοκρασία να φτάνει και σήμερα μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου, στο κέντρο της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σχηματιστούν συννεφιές που θα φέρουν τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος στους 23 βαθμούς.

Από την Τρίτη όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Στα πελάγη, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Η πολική αέρια μάζα θα φέρει βροχοπτώσεις που στα υψηλά υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιόνια και ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά». Ο άστατος καιρός θα επιμείνει και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη, το κύμα κακοκαιρίας εκτονώνεται προς την Τουρκία και η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αυτή την εβδομάδα

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Περισσότερο ΛΟΑΤΚΙ, λιγότερα one night stands: Οι αριθμοί πίσω από την σεξουαλική ζωή της Gen Z

Η σεξουαλική ζωή της Gen Z παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά

Κάθεστε πολλές ώρες και θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά...

Προειδοποίηση Γκέιτς: Οι θάνατοι παιδιών θα αυξηθούν για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα

Περίπου 200.000 περισσότερα παιδιά πιθανόν θα πεθάνουν πριν από...

Ο καταλύτης Τσίπρας και το ερώτημα για εκλογές

«Σεισμό» για το πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η πρωτοβουλία του...

RPN.GR