Καλοκαιρινός αέρας στο υπνοδωμάτιό μας

307

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η διάθεση για αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά μας αμείωτη. Νιώθουμε πια την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας τον κρύο χειμώνα και να υποδεχτούμε την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου.

Μια mini ανακαίνιση λοιπόν στην κρεβατοκάμαρά μας είναι η ιδανική λύση για να φέρουμε το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι μας.

Πόσο εύκολη είναι μια καλοκαιρινή διακόσμηση;

Είναι ό,τι πιο εύκολο θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και το μυαλό μας ανοιχτό να επιλέξει αυθόρμητα.

  • Για να πετύχουμε λοιπόν την απόλυτη διακόσμηση και διαμόρφωση του υπνοδωματίου μας γι’ αυτήν την εποχή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τις κατάλληλες κουρτίνες. Χρειαζόμαστε κουρτίνες με λεπτά, αέρινα και ανοιχτόχρωμα υφάσματα, κατά προτίμηση μονόχρωμα, χωρίς μοτίβα, ώστε το φως του ήλιου να περνάει ανεμπόδιστα στο δωμάτιό μας.
  • Έπειτα, σε κρεβάτια διπλά προτιμούμε να έχουμε σκεπάσματα σε λευκό ή παστέλ χρώμα. Αν είμαστε και λίγο πιο τολμηροί μπορούμε εδώ να επιλέξουμε το αγαπημένο μας μοτίβο, όπως για παράδειγμα το φλοράλ, προσφέροντας έτσι και μια ρομαντική διάθεση στον χώρο.
  • Για ένα καλοκαιρινό στυλ προτιμούμε να αποχωριστούμε τα ζεστά χαλιά του χειμώνα, που ειδικά όταν οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να αυξάνονται, θα μας προκαλούν δυσφορία. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε λοιπόν και να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά από το φθινόπωρο.
  • Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην εσωτερική διακόσμηση γενικότερα. Ειδικά όμως όταν ξεκινάμε να διακοσμούμε την κρεβατοκάμαρά μας με καλοκαιρινή διάθεση, τέτοια φυτά είναι άκρως απαραίτητα. Εκτός του ότι συμπληρώνουν αισθητικά τη διακόσμηση, προσφέρουν οξυγόνο και δροσιά στον χώρο μας, μας ανεβάζουν την ψυχολογία και μας χαλαρώνουν.
  • Οι επιλογές σε κρεβατοκάμαρες Welhome είναι πολλές και μπορούμε να κινηθούμε κι εδώ σε λευκούς τόνους ή σε φυσικό ξύλο. Προσέχουμε και προτιμούμε να παίρνουμε έπιπλα ήδη σεταρισμένα αν δεν μπορούμε να τα συνδυάσουμε μόνοι μας ή δεν νιώθουμε σίγουροι.
  • Τέλος, αν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα στους τοίχους μας, καλό είναι να επιλέξουμε το λευκό χρώμα ή να κινηθούμε σε παστέλ, φωτεινές αποχρώσεις του αγαπημένου μας χρώματος. Οι επιλογές αυτές φωτίζουν τον χώρο μας και μάλιστα των βοηθούν να δείχνει ακόμα μεγαλύτερος.

Βεβαίως δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε όλα τα βήματα, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ένα από αυτά ή να συνδυάσουμε μερικά μεταξύ τους. Πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το πιο σημαντικό σημείο στη διακόσμηση, ειδικά ενός τόσο προσωπικού χώρου, όπως η κρεβατοκάμαρα, είναι να ακολουθήσουμε το δικό μας μοναδικό στυλ και να μπορέσουμε να συνδυάσουμε αρμονικά τις επιλογές μας μεταξύ τους. Θέλουμε μέσα στο υπνοδωμάτιό μας πρώτα απ’ όλα να αισθανόμαστε άνετα και οικεία.