spot_img
11 C
Rafina
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026
spot_img

Κατάργηση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας – RPN

 

 

 

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να υπογράψει σήμερα εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας. Αυτή η απόφαση, που ήταν μέρος του προεκλογικού του προγράμματος, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς κύκλους, εκπαιδευτικές οργανώσεις και γονείς. Το διάταγμα απαιτεί από την υπουργό Παιδείας, Λίντα ΜακΜάον, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση του κλεισίματος του υπουργείου.

Ως πρώτο βήμα, το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό του στις 11 Μαρτίου. Παρότι ο Τραμπ σχεδιάζει να μεταφέρει τις αρμοδιότητες του υπουργείου στις πολιτείες, η πλήρης διάλυση απαιτεί ψήφιση νόμου με ενισχυμένη πλειοψηφία 60 εδρών στη Γερουσία, κάτι που για τώρα είναι αδύνατο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν 53 έδρες.

Κάποια κρίσιμα προγράμματα, όπως οι υποτροφίες φοιτητών και η χρηματοδότηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε περιοχές με χαμηλά έσοδα, ενδέχεται να παραμείνουν ενεργά. Η απόφαση αυτή ενθαρρύνει την κοινωνία να συζητήσει για το ρόλο του ομοσπονδιακού κράτους στην εκπαίδευση και τις επιπτώσεις της τοπικής αυτονομίας. Οι αντιδράσεις είναι έντονες, με πολλούς να φοβούνται ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα Πικέρμι: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά και το...

Ραφήνα Σιγινού: Φέτος, μην πάρεις απλά μια λαμπάδα. Πάρε αυτή που θα θυμούνται (φωτογραφίες)

Το Πάσχα έφτασε… και οι πιο ξεχωριστές λαμπάδες είναι...

Πλασματικά έτη: Το «κλειδί» για μεγαλύτερη σύνταξη – Τι ισχύει για δημόσιους και ένστολους

Η αναγνώριση πλασματικών ετών έχει εξελιχθεί σε ένα από...

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Νεκρός 21χρονος σε μετωπική με λεωφορείο, στο «καταραμένο» σημείο

Μια ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο γράφτηκε το πρωί της...

Μπάρμπαβάγγος στη Ραφήνα: Το σημείο που το καλό κρέας γίνεται… εμπειρία

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν αλλάζει ποτέ στην...

ΝΕΑ

Ραφήνα Πικέρμι: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά και το...

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αστυνομικού αθλητισμού

Σημαντική διεθνή αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει τον προσεχή Οκτώβριο...

RPN.GR