spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Κατερίνα Στεφανίδη: «Δεν ήθελα να τα παρατήσω»

 

 

 

Η άτυχη στιγμή της Κατερίνας Στεφανίδη με τον τραυματισμό της στην προθέρμανση του προκριματικού του επί κοντώ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν από τους ξένους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη του σταδίου της Βουδαπέστης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρά τον έντονο πόνο που είχε στο πόδι της κάθισε υπομονετικά και μίλησε σε όσους την περίμεναν.

«Στο πρώτο μου δοκιμαστικό πριν καν πάω στην κανονική μου φόρα, έκανα ένα αλματάκι στα 2,3 μ. – 3 μέτρα συνήθως κάνω δύο από αυτά όταν το έκανα το κοντάρι ήταν πολύ μικρό και πήγα προς τα μέσα. Τρόμαξα λίγο γιατί είδα το πίσω μέρος του στρώματος και έπεσα για να σταματήσω τη φόρα μου. Σε αυτό το σταμάτημα άκουσα ένα κρακ στον αστράγαλο. Όταν βγήκα και άρχισα να περπατάω όλα τα γύρω γύρω άρχισαν να σφίγγουν. Όταν πήγα να κάνω το πρώτο μου βήμα μετά από αυτό αισθάνθηκα ότι δεν υπήρχε στήριξη στον αστράγαλο να κρατηθεί εκεί που πρέπει. Και με πόνεσε παρά πολύ εκείνη την στιγμή», είπε αρχικά η Στεφανίδη δίνοντας το χρονικό των γεγονότων και συνέχισε: «Από τον πόνο, από το άγχος, από το στρες ζαλίστηκα και μου έπεσε η πίεση. Με πήραν με το φορείο ήταν πολύ τρομακτική σκηνή. Τους έλεγα ότι δεν θέλω να με πάρουν γιατί ήθελα να αγωνιστώ. Ο γιατρός εκείνη τη στιγμή μου είπε ότι είναι διάστρεμμα και του είπα ότι είναι οκ αν δεν το καταστρέψω τελείως. Αυτό ήταν το άγχος μου. Ξαναβγήκα στα τελευταία 5 λεπτά του ζεστάματος των δοκιμαστικών. Είχα αδρεναλίνη, ήμουν ζεστή και είπα να το δοκιμάσω. Έκανα 2-3 άλματα με πόνο και το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο. Ελπίζαμε με τον Μιτς ότι το 4,50μ. θα ήταν αρκετό για να μπω στον τελικό γιατί τόσο είχα χρειαστεί και πέρυσι στο Γιουτζίν. Μετά λόγω της μεγάλης αναμονής κρύωσε το πόδι μου έμενα μου ήταν δύσκολο να πιεστώ να τρέξω να κάνω άνοιγμα για να ζεσταθεί και δεν ξέραμε και αν θα το χειροτέρευα με αυτόν τον τρόπο. Στο πρώτο άλμα άκουσα ένα κρακ, στο δεύτερο αισθάνθηκα πιο ζεστή και στο τρίτο αισθάνθηκα κρακ. Έκανα μικρότερη φόρα αλλά δεν είχαμε ιδανικά κοντάρια για μικρές φορές. Οπότε ήταν και αυτό ένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά χαίρομαι που έφτασε στα 4,65 μ. η πρόκριση γιατί θα είχα στεναχωρηθεί αν περνούσαν στον τελικό με τα 4,50 μέτρα. Το αρχικό πλάνο ήταν να μπω στα 4,50 μ. γιατί ήμουν πολύ καλά τον τελευταίο μήνα».

Όσο για τον απολογισμό της σεζόν, είπε: «Η σεζόν ελπίζω ότι κλείνει με έναν μικρό τραυματισμό. Αλλάζει το πλάνο. Σκόπευα να πάω στη Ζυρίχη αλλά δεν θα το κάνω. Το 2015 στο Πεκίνο δεν είχα μπει στον τελικό, δεν ξέρω τι θα πει αυτό… ».

Ερωτηθείσα για το αν σκέφτηκε να μην μπει καν στον προκριματικό, απάντησε: «Είμαι σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκείνη την στιγμή είχα αδρεναλίνη και δεν ήθελα να το παρατήσω».

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

ΝΕΑ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

Έκτακτο δελτίο για τριήμερο κύμα ψύχους – Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

RPN.GR