spot_img
34.5 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Κατερίνη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την 38χρονη που απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό της

 

 

 

Θλίψη επικρατεί στην Κατερίνη από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 38χρονη μητέρα τριων παιδιών το περασμένο Σάββατο (29/7) μέσα στο αυτοκίνητό της, όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι που γνώριζαν την 38χρονη γυναίκα δεν μπορούν να πιστέψουν το πώς έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι καταθέσεις ανθρώπων που είδαν το τραγικό περιστατικό , οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως η άτυχη γυναίκα «σταμάτησε το αυτοκίνητο, δεν πρόλαβε να βγει και πνίγηκε μέσα στους καπνούς».

Μαρτυρίες αναφέρουν πώς το ΙΧ της άτυχης γυναίκας κινούταν φλεγόμενο για περίπου 300 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες είχαν περιοριστεί στην καμπίνα του οχήματος και όχι εξωτερικά αυτού.

Το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου.

Η εκτίμηση του πραγματογνώμονα για την τραγωδία στην Κατερίνη

Όπως προκύπτει από την πρώτη αυτοψία που διενήργησε ειδικός πραγματογνώμονος -ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος- οι καπνοί και οι πρώτες φλόγες έχουν έναρξη κάτω και πίσω από το ταμπλό του οχήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων. Ως επικρατέστερο σενάριο εξετάζεται να προέκυψε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τις καλωδιώσεις.

ΕΛΛΑΔΑ  30/07/2023  21:06
Κατερίνη: «Πνίγηκε στους καπνούς, άνοιξε η πόρτα και δημιουργήθηκε μανιτάρι» -Σοκάρουν αυτόπτες μάρτυρες

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται αρχικά να αναδύθηκαν τοξικοί καπνοί από την υπερθέρμανση των καλωδίων, οι οποίοι προκάλεσαν απώλεια αισθήσεων στην 38χρονη οδηγό, και στην συνέχεια ξέσπασε φωτιά, με την άτυχη γυναίκα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση όταν περαστικοί και κάτοικοι της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη, είδαν το όχημα να φλέγεται στο εσωτερικό του. Όταν ακινητοποιήθηκε έσβησαν τις φλόγες, αλλά δυστυχώς η άτυχη γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.

Πλέον στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης, συλλέγουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των συνθηκών από την στιγμή της έναρξης της πυρκαγιάς στο ΙΧ της 38χρονης.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Διακοπή υδροδότησης στη Διώνη την Παρασκευή 17 Ιουλίου λόγω επέκτασης του δικτύου

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Ποιες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην έρευνα για την υπόθεση του...

ΝΕΑ

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

RPN.GR