Κείμενο μαθήτριας Β΄ Λυκείου Ραφήνας προς τους καταληψίες μαθητές

3177

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

2-10-2020

Αγαπητοί μαθητές,

Θα ήθελα να σας θυμίσω αυτά που έχουμε. Έχουμε φαγητό, νερό, ειρήνη, οικογένεια, σπιτικό, φίλους, ενδιαφέροντα και τη δυνατότητα να εξελιχθούμε μέσω της παιδείας.

Δυστυχώς, αμέτρητα είναι τα παιδιά του κόσμου τα οποία ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα μονάχα από αυτά που θεωρούμε εμείς δεδομένα. Για πολλά, μάλιστα, αυτό παραμένει απλά ένα όνειρο.

Δεν είναι αμαρτία λοιπόν; Δεν είναι αμαρτία να μην εκτιμάμε αυτά που έχουμε; Δεν είναι αμαρτία πάντα να ζητάμε κάτι παραπάνω από αυτό που θεωρούμε δεδομένο;  Το ότι είναι για εμάς, δε σημαίνει ότι είναι για όλους δεδομένο. Η τελειότητα δεν υπάρχει! Πάντα θα θέλουμε και κάτι που δεν έχουμε.

Μήπως αντί να πέσουμε στην παγίδα του να ψάχνουμε μια ανύπαρκτη τελειότητα, να εκτιμήσουμε και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον αυτά που έχουμε; Μήπως ήρθε η στιγμή να νιώσουμε ευγνώμονες; Μήπως να σκεφτούμε το παιδί που δεν πάει φροντιστήριο; Ποιοι είμαστε εμείς που του στερούμε ένα από τα δικαιώματα που έχει ως άνθρωπος; Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε πρόσβαση στα δημόσια αγαθά! Η παιδεία είναι για όλους! Μήπως να ανοίξουμε τα μάτια της καρδιάς και να συνειδητοποιήσουμε τα αληθινά προβλήματα της ζωής;

Αυτός ο κόσμος μας χρειάζεται! Πώς θα βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται χωρίς παιδεία; Για εμένα οι αγωνιστές μαθητές είναι εκείνοι που νοιάζονται, συμπαραστέκονται και βοηθούν όλους τους ζωντανούς οργανισμούς αυτού του πλανήτη! Αγωνιστές δεν είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν μια πλαστή τελειότητα! Ήρθε επιτέλους η στιγμή να εκτιμήσουμε τα όσα έχουμε και να παλέψουμε έτσι ώστε να τα αποκτήσουν και άλλοι!

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΧΗ! Ήρθε η στιγμή να ρουφήξουμε την γνώση για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία!

Ας καταλάβουμε λοιπόν πόσο τυχεροί είμαστε και ας πράξουμε υπεύθυνα! Πρόσω ολοταχώς για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπους! Ποιος είναι μαζί μου;

Με πολλή ελπίδα και αισιοδοξία,

Μαίρη Βιδάλη (μαθήτρια Β’ Λυκείου)

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα