Κεραμέως για κλειστά σχολεία: Θα κλείνουν όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα

458

Για την απόφαση για κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού, σε όλη τη χώρα μίλησε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός αναφέρθηκε και χθες στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρθεί καμία απόφαση.

Στο κλείσιμο των σχολείων θα προσωρήσει το υπουργείο Παιδείας μόνο αν υπάρξουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, ή μαθητές έχουν επιστρέψει από εκδρομή από περιοχές που επλήγησαν από τον ιό, σύμφωνα με δηλώσεις της Ν. Κεραμέως.

«Έχουν κλείσει σχολεία στους τρεις νομούς που επηρεάστηκαν από την εκδρομή στο Ισραήλ», εξήγησε η υπουργός

«Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές» δήλωσε η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

«Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε» ,τόνισε σχολιάζοντας ανησυχίες και προτάσεις για προληπτικό λουκέτο στα σχολεία.

«Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι απουσίες τους αυτές να μην προσμετρώνται.

Σχετικά με την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης στα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει για έως 14 ημέρες, η κα Κεραμέως είπε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, σχετικά με τις εκδρομές, η υπουργός υπενθύμισε πως είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού, δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε» πρόσθεσε.

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος» συμπλήρωσε, «έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

Κλειστά σχολεία και σήμερα Παρασκευή 6/3

Κλειστά σχολεία σήμερα Παρασκευή 6/3 λόγω κορονοϊού μπορεί να συναντήσει κανείς τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στα 28 σχολεία που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες, προστίθενται και εκατοντάδες σχολεία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείο σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο μέχρι και αύριο τουλάχιστον, μετά και το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου:

Δήμος Νέας Μάκρης

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος και Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνας, κ. Στέργιος Τσίρκας.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών απουσιάζει εξαιτίας ιογενών λοιμώξεων και για την προστασία του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού.

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού αναστέλλεται από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία των Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων,και σήμερα Παρασκευή τα σχολικά συγκροτήματα που φιλοξενούν τις σχολικές μονάδες του ΕΠΑ.Λ , εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.