ΚΕΘΑ Για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη

207

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα ώθηση με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.  Χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγώνες .

 Η «ανάπτυξη για όλους» με βασικούς στυλοβάτες  τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνει γη και ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην μεγαλοεργοδοσία τσακίζοντας τα εναπομείναντα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και οδηγεί στην κόλαση τους εργαζόμενούς και συνταξιούχους.

Επιχειρούν να αφοπλίσουν τα εργαζόμενα παιδιά μας, για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα τους, εξασφαλίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την όλο και πιο απρόσκοπτη κερδοφορία των λίγων.

 Επιχειρούν από τη μια να βάλουν στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων και από την άλλη παρέχουν κάθε διευκόλυνση προς τη μεγάλη εργοδοσία.

Μας ανάγκασαν, εδώ και 10 χρόνια, να πληρώσουμε την κρίση τους. Τώρα έρχονται, για άλλη μια φορά να φορτώσουν στις πλάτες μας και την ανάπτυξή τους.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

 Η Ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής, και σύγχρονα δικαιώματα.

Απευθύνουμε Κάλεσμα Συμμετοχής Αποστράτων

στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, σ’ όλη τη χώρα και στην Αθήνα την

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, 10.30πμ στα Προπύλαια.

Να βροντοφωνάξουμε ότι δε δεχόμαστε να ζούνε τα παιδιά μας στην ανεργία, στην απληρωσιά. Δε δεχόμαστε οι οικογένειές μας να ζούνε σε εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια και συγχρόνως να βρίσκονται μπλεγμένες όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δε θέλουμε μια τέτοια ζωή για μας και τις οικογένειες μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Απαιτούμε

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
  • Καμιά εμπλοκή στους πολέμους και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Αμερικανονατοϊκές βάσεις.

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

22/9/2019