Κικίλιας: Το υπ. Υγείας θα καλύψει τα έξοδα του τραυματία εθελοντή πυροσβέστη της Εύβοιας

306

Επίσκεψη στον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα προσπαθώντας να προστατεύσει με κίνδυνο της ζωής του ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, αλλά και την ίδια τη φύση, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πληροφορήθηκε ότι ο πυροσβέστης θα χρειαστεί μεταμόσχευση ιστού στα χέρια, αποφάσισε να τον επισκεφθεί στον θάλαμο νοσηλείας του στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου βρίσκεται από χθες με σοβαρά εγκαύματα στα άνω και τα κάτω άκρα, τα οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της άνισης μάχης με τις φλόγες στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος θα απαιτηθεί τις επόμενες μέρες να λάβει μόσχευμα στα άνω άκρα.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη προσωπικά τον πυροσβέστη για την αυταπάρνηση με την οποία έκανε το καθήκον του και του υποσχέθηκε, η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας να καλύψουν όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την αποθεραπεία του.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

“Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη. Θα ήθελα να πω ότι απ’ότι ενημερώθηκα από τον διευθυντή της πλαστικής χειρουργικής κλινικής στο ΚΑΤ έχει εγκαύματα 2ου προς 3ου βαθμού, κατ’αρχάς θα χειρουργηθεί αύριο το πρώι και πιθανώς θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως”