spot_img
13.6 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Κινδύνευσαν άνθρωποι από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο(φωτο-βίντεο)

 

 

 

Μεγάλες καταστροφές στο Ηράκλειο από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζουν να πλήττουν τις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Μεγάλα τα προβλήματα Ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου στις περιοχές Νέας Αλικαρνασσού, Κατσαμπά και Καρτερού, όπου δόθηκαν μάχες με τα στοιχεία της φύσης προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στον Καρτερό το ρέμα που έρχεται από την Νέα Αλικαρνασσό παρέσυρε αυτοκίνητα, πλημμύρισε σπίτια και το μικρό ναό του Αγίου Ιωάννη. Άνθρωποι κινδύνευσαν, αφού χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν έξι άτομα,  και άλλοι με απόγνωση δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έτρεχαν συνεχώς για να αντλήσουν νερά και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ή να κλείσουν δρόμους.

Μια γυναίκα έμεινε γαντζωμένη σε κολώνα σχεδόν για μία ώρα, μέχρι οι διασώστες να κατέβουν από το βουνό με σχοινιά για να την απεγκλωβίσουν. Την ίδια στιγμή οδηγός οχήματος του δήμου συγκρατούσε άλλο όχημα που παρασυρόταν από τα νερά, μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να σπάσουν τα τζάμια και τα τον τραβήξουν έξω. Ακόμη και το ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής μαζί με το πλήρωμα παρασύρθηκε από τα νερά τα οποία περνούσα πάνω από τις ταράτσες στων σπιτιών.

Αυτοκίνητα βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ενώ οι πυροσβέστες βρήκαν και έσωσαν την εικόνα του Αγίου πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Στον καρτερο τώρα

Gepostet von Petros Farma Gastsis am Mittwoch, 21. Oktober 2020

 

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έκλεισε για αρκετές ώρες προκειμένου να καθαριστεί ο διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων που είχε γεμίσει σε κάποια σημεία με φερτά υλικά, ενώ πλημμύρισαν ισόγειοι χώροι καθώς και το υπόγειο.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Αυτή την εβδομάδα

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

Σταθερά στην πρόληψη κι ενίσχυση της Υγειονομικής Ετοιμότητας των πολιτών, ο Δήμος Μαραθώνος

Με σταθερό προσανατολισμό στην πρόληψη και την ενίσχυση της...

Δήμος Μαραθώνος: Χτίζοντας Γέφυρες – Η βιωματική εξοικείωση με το Νηπιαγωγείο

Μια δράση η οποία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία...

ΝΕΑ

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ – Διευρύνονται τα κριτήρια – Έκτακτη πρόβλεψη για φοιτητές

Σημαντική διεύρυνση καταγράφεται στο μέτρο για την επιστροφή ενοικίου,...

RPN.GR