Μία ακόμη δύσκολη Δευτέρα για τους οδηγούς στο Λεκανοπέδιο, με την κίνηση να παρουσιάζει αυξημένες καθυστερήσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες σε βασικές λεωφόρους και κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Ο Κηφισός βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο» και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα από τη Νέα Ιωνία έως την Πέτρου Ράλλη, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη δυσκολία. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν η Λεωφόρος Κηφισίας και η Μεσογείων, όπου τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Σημαντικά προβλήματα συναντούν οι οδηγοί και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι δρόμοι έχουν επιβαρυνθεί έντονα.
Σύμφωνα με το δελτίο κυκλοφορίας της Τροχαίας Αττικής, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στις εξής οδικές αρτηρίες:
• Αθηνών–Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος και είσοδος)
• Αθηνών–Λαμίας (από Αθήνα έως κόμβο Καλυφτάκη – έξοδος)
• Λ. Κηφισού (άνοδος και κάθοδος)
• Μεσογείων
• Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
• Λ. Κηφισίας (άνοδος και κάθοδος)
• Βασ. Σοφίας (άνοδος)
• Βασ. Κωνσταντίνου
• Λ. Συγγρού (άνοδος)
• Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη, ρεύμα προς Πειραιά)
• Βάρης–Κορωπίου
• Λ. Σχιστού
Καθυστερήσεις έως και 45 λεπτά στην Αττική Οδό
Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην Αττική Οδό, όπου στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 45 λεπτά, ειδικά στο τμήμα από Φυλής έως Κηφισίας.
Αναλυτικά:
• Στο ρεύμα προς Ελευσίνα καταγράφονται 15΄–20΄ καθυστερήσεις από Ανθούσα έως Κηφισίας, καθώς και 15΄–20΄ από Αγία Παρασκευή έως Κηφισίας στην Περιφερειακή Υμηττού.
• Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν τα 45΄ από Φυλής έως Κηφισίας.
Το οδικό δίκτυο της Αττικής δείχνει για ακόμη μία φορά τις αντοχές του, ενώ οι οδηγοί καλούνται να οπλιστούν με υπομονή και να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους με βάση τις καθυστερήσεις.





































