spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για τη σεξουαλική κακοποίηση δυο νέων ζητεί ο εισαγγελέας

 

 

 

Να δώσει εξηγήσεις στο ποινικό δικαστήριο για δυο κακουργήματα ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Νομικός.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει – θα αποφασίσει όμως οριστικά με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο – την παραπομπή του ιερά σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη. Πρόκειται για δυο βαριές κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες «πατούν» στις καταγγελίες δυο νεαρών αγοριών ηλικίας 19 και 15 ετών περί σεξουαλικής κακοποίησής τους από τον ιερέα εντός δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η εισαγγελική πρόταση είναι κυριολεκτικά «καταπέλτης» για τον πατέρα Αντώνιο, καθώς σε αυτή αναφέρεται ότι έχουν προκύψει από την διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του ιερέα ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ο εισαγγελέας θεωρώντας βάσιμες τις καταγγελίες των δυο νέων στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής για τον πατέρα Αντώνιο: «Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της «Κιβωτού του Κόσμου», την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων».

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας ο ιερέας «αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία». Όμως για αυτά τα στοιχεία που προσκόμισε ο πατέρας Αντώνιος ο εισαγγελέας ζητεί την απόρριψή τους σημειώνοντας πως: «Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου» ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες». Επιπλέον ο εισαγγελέας ζητά επίσης προς το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντωνιο μετά την απολογία του, περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της Δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η δίκη για τα πλημμελήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας και επτά πρώην συνεργάτες τους έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν καιγια σωματικές κακοποιήσεις εφήβων που φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ, στην Αθήνα, το Βόλο και την Χίο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ συνολικά κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι σε βαθμό πλημμελήματος και κατά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβη ανήλικου, επικίνδυνης σωματικής βλάβη ανήλικου, απλής σωματική βλάβη ανήλικου, απειλής σε βάρος ανηλίκου, συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη, έκθεσης, βαριάς σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου και ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ιερέας αρνείται το σύνολο των αδικημάτων που του έχουν αποδοθεί υποστηρίζοντας ότι οι επιβαρυντικές για εκείνον καταθέσεις των δύο νέων είναι κατασκευασμένες και υποκινούμενες και σκοπό έχουν να πλήξουν το έργο της Κιβωτού. «Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού», έχει επισημάνει χαρακτηριστικά.\

Πηγή: lawandorder.gr

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR