ΚΚΕ Σπάτων-Αρτέμιδας: «Για να φτιάξουμε ανθρώπους πρέπει πρώτα εμείς να γίνουμε άνθρωποι»

765

«Για να φτιάξουμε ανθρώπους πρέπει πρώτα εμείς να γίνουμε άνθρωποι» Δ. Γληνός.

Στο χώρο της εκπαίδευσης έχει διαμορφωθεί μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πραγματικότητα που κραυγάζει εν μέσω της πανδημίας, που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης,  αλλά όπως είναι αναμενόμενο διάφορα “παπαγαλάκια”  και τοπικοί παράγοντες,  όχι μόνο κάνουν πως δεν την βλέπουν, αλλά  έχουν επιλέξει να σταθούν απέναντι από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε μια εκστρατεία καταστολής και συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων.  Αυτήν ακριβώς την στάση επέλεξε και η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, να συκοφαντεί με ανακοινώσεις και να τα βάζει με όσους αγωνίζονται για το δίκιο.

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος μας γεννάει μεγάλα  ερωτήματα σχετικά με τον ποιον θεωρεί ότι έχει απέναντι της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι η ΚΝΕ και όσοι αγωνίζονται και όχι η χρόνια υποβάθμιση της εκπαίδευσης, τα τεράστια προβλήματα του σχολείου και αυτοί που τα έχουν δημιουργήσει.

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι δεν μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση που ο Σύλλογος επιτίθεται σε μέλη της ΚΝΕ και σε μαθητές που αγωνίζονται για τα προβλήματα του σχολείου τους.

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία όλο το προηγούμενο διάστημα αντί να στέκεται στο πλάι των καθηγητών και των μαθητών που κινητοποιούνταν για τα προβλήματα του σχολείου το μόνο που έκανε ήταν να επιτίθεται και να τραμπουκίζει τους μαθητές. Αναρωτιόμαστε ήταν άδικο το αίτημα των μαθητών του σχολείου του 2ου Γυμνασίου και χιλιάδων άλλων μαθητών που αγωνίστηκαν μέσα και έξω από τα σχολεία για αραίωση των τμημάτων, για τη βελτίωση της υποδομής και την καθαριότητα του σχολείου; Η υλοποίηση αυτών των αιτημάτων δεν θα συνέβαλε ώστε σήμερα να μην έχουν ήδη χαθεί πάνω από τρεις μήνες ζωντανής διδασκαλίας και φέτος να έχει ήδη χαθεί η μισή σχολική χρονιά και βλέπουμε… Η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα συνεχίζεται με  το νόμο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ο οποίος με βάση ακόμα και  τις δηλώσεις της ίδιας της Υπουργού θα περιορίσει κατά πολύ τους εισακτέους στα δημόσια πανεπιστήμια.

Μάλιστα ενώ όλο αυτό τον καιρό δεκάδες μαθητές του σχολείου μπαίνουν στο μάθημα αναγκαστικά από κινητό, ή έχουν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης- όπως είναι γνωστό τοις πάσι αλλά και οι  ίδιοι οι καθηγητές του σχολείου δημόσια επισήμαναν- ο σύλλογος γονέων επίσημα έστειλε ενημέρωση ότι δεν υπάρχει ανάγκη να δοθεί ούτε ένα τάμπλετ στους μαθητές!

Ακόμα μια φορά έρχεται να αποδείξει ότι αυτό που τον ενοχλεί είναι ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία. 

Αναρωτιόμαστε αν τις ώρες που καθημερινά αφιερώνουν ωσάν άλλοι εισαγγελείς  «περιπολώντας» το σχολείο, τις αφιέρωναν με παρεμβάσεις στο δήμο, στην Διεύθυνση εκπαίδευσης, στο ΚΤΥΠ, στο Υπουργείο ή όπου αλλού χρειαζόταν για να πιέζουν για τα προβλήματα του σχολείου, μάλλον τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Η στοχοποίηση ακόμα και  μαθητών είναι φαινόμενο που θυμίζει μαύρες εποχές και είναι μια ακόμα απόδειξη της έμπρακτης πολιτικής στήριξης που προσφέρουν στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Τους ενημερώνουμε πως ότι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ, των αγώνα που δίνει για τα δικαιώματα μαθητών  και εργαζομένων στη περιοχή. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στη περιοχή και οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ στο Δήμο, θα είναι πάντα στο πλάι των δίκαιων αγώνων των μαθητών για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών τους.

Όσοι θέλουν τους μαθητές και την νεολαία μακριά από αγώνες μακριά από κάθε συζήτηση και δράση για το μέλλον τους, τους θέλουν σφιχταγκαλιασμένους σε μια ζωή με σχολεία-κοντέινερ, με τηλεκπαίδευση αντί για ανοικτή τάξη, μια ζωή που θα εναλλάσσεται από την ανεργία στην μισό-δουλεία, μια ζωή με τις αξίες των τηλεριάλιτι, μια ζωή όπου ο ένας θα καλείται να φάει τον άλλο για να θησαυρίζουν οι  λίγοι. 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους γονείς! Τέτοια ζωή δεν θέλουμε ούτε για μας ούτε για τα παιδιά μας και δεν θα πάψουμε στιγμή, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι, να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας αξίζουν! 

Καλούμε όλους όσους πραγματικά θέλουν τα παιδιά μας να μην είναι μια γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της να μπουν μπροστά, να προσπεράσουν τα εμπόδια που υπάρχουν για να έχουμε μια παιδεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα! 

Κ.Ο Αρτέμιδας-Σπάτων του ΚΚΕ – Οργανώσεις Αρτέμιδας-Σπάτων της ΚΝΕ

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ