Κλειστά στις 3/3 όλα τα σχολεία του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας και ποια η σχέση με την εκδρομή του λυκείου Σπάτων στην Γαλλία

5703

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει μετά από την επιστροφή των 75 μαθητών του λυκείου Σπάτων από πρόσφατη εκδρομή στην Γαλλία.

Μάλιστα στις 26 Φεβρουαρίου ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδας-προς τιμήν του- διέθεσε αεροπλάνο της Aegean προκειμένου να μην γυρίσουν οι μαθητές από Ιταλία,όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά απευθείας από Γαλλία.

Όπως δήλωσε στο artemidanews.gr ο κ. Λάμπρου ο οποίος υποδέχτηκε τα παιδιά του λυκείου και τους καθηγητές τους αντί του δημάρχου κ.Μάρκου:

Ο δήμαρχος μας Δημήτρης Μάρκου όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά προσπαθεί να δίνει άμεσες λύσεις χωρίς να υπολογίζει κόστος .

Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται με χρήματα. Έτσι όταν οι γονείς των παιδιών ήταν ανάστατοι και  δεν μπόρεσαν να βρουν λύση έκανε άμεση παρέμβαση δίνοντας τέλος στο άγχος γονιών και  εκπαιδευτικών ναυλώνοντας αεροπλάνο για να γυρίσουν όλοι μαζί γρήγορα και με ασφάλεια.”

Από την στιγμή όμως της επιστροφής τους έχει ξεσπάσει ”πόλεμος” φημών διότι τα παιδιά μαζί με τους 5 συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Μιλάνο όπου μάλιστα φωτογραφήθηκαν και στην διάσημη Piazza del Duomo.

Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι παρέμειναν στο Μιλάνο για 5-6 ώρες,τα παιδιά όμως επιμένουν ότι η επίσκεψή τους κράτησε περίπου 40′ και ότι δεν επισκέφθηκαν κλειστούς χώρους.

Οι απόψεις των γονέων διίστανται και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ”πάρει φωτιά” με εκατοντάδες σχόλια και γνώμες,από ειδικούς και μη.

Το γεγονός όμως είναι ότι οι μαθητές δεν εξετάστηκαν από καμμιά υγειονομική αρχή με την επιστροφή τους από την Γαλλία για τον κορωνοιό.

Ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας λοιπόν σήμερα το μεσημέρι για να κατευνάσει τον πανικό αποφάσισε να απολυμάνει όλα τα σχολεία του δήμου,ενώ στο γυμνάσιο είχε ήδη γίνει απολύμανση.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση

Την Τρίτη 3 Μαρτίου τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά σε Σπάτα και Αρτέμιδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση για καθαρά προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, τα παιδιά και οι γονείς τους να αισθάνονται ασφαλείς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και θα ενημερώνεστε διαρκώς για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, όταν κριθεί σκόπιμο.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και η απολύμανση τους θα γίνει σε άλλη χρονική στιγμή.

Εύλογη απορία μας όμως είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν κοινές αθλητικές και εξωσχολικές δραστηριότητες με παιδιά του δήμου μας και πολλά παιδιά από τα Σπάτα φοιτούν σε σχολεία του Πικερμίου και κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να γίνει και στα σχολεία μας κάποια απολύμανση.

Κ.Τ