Κλειστό αύριο, Κυριακή 22/6/25, το πευκοδάσος στο Σχινιά λόγω “Πολύ Υψηλής” κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς.
Κατηγορία επικινδυνότητας για πυρκαγιά επιπέδου (“Πολύ υψηλή”) προβλέπει ο Ημερήσιος Χάρτης Κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας και γι’ αυτό, αύριο, Κυριακή 22-6-2025, η πρόσβαση στο πευκοδάσος του Σχινιά απαγορεύεται, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας, για το Δήμο Μαραθώνος, το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων ισχύει στις κατηγορίες 4 και 5 και εφαρμόζεται:

Στο πευκοδάσος του Σχινιά. Κλείνουν οι δρόμοι που περικλείουν το πευκοδάσος του Σχινιά (περιοχή NATURA) δηλαδή η Λ. Σχινιά από το ύψος της εισόδου του Κωπηλατοδρομίου έως το πάρκινγκ στη θέση Στόμι και η οδός Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος με την οδό Αγίου Βασιλείου προς την Λ. Σχινιά (Κατηγορία 4 & 5)

Στην περιοχή Βρανάς Μαραθώνα, από το δρόμο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου όπου έχουμε υδατοδεξαμενή για επίγεια μέσα, προς την Σταμάτα (Κατηγορία 4 & 5)

Στο δρόμο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία (Κατηγορία 5)

Στον οικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζά) (Κατηγορία 4 & 5)

Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης προς φράγμα Ραπεντώσας (Ανατολή Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5)

Στην περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέμων (Κατηγορία 5)

Στην οδό Περιπάτου προς Δασικό Πεντέλης (οικισμός Γεροτσακούλι Αγίας Μαρίνας Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5).

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την ημερήσια πρόβλεψη του Χάρτη Κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας από το site του Δήμου Μαραθώνος ή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο
https://civilprotection.gov.gr/xartis.