spot_img
18.2 C
Rafina
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Κοινή εξόρμηση Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας σε Σπάτα, Αρτέμιδα και Ραφήνα για την οδική ασφάλεια

 

 

Με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και οδηγών, πραγματοποιήθηκε χθες κοινή εξόρμηση της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.

Η συντονισμένη δράση επικεντρώθηκε κυρίως στην αντιμετώπιση παραβάσεων υψηλής επικινδυνότητας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα, για ήσσονος σημασίας παραβάσεις δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση και στις συστάσεις προς τους πολίτες, με σκοπό την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και υπεύθυνης συμπεριφοράς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε κοινόχρηστους χώρους και σημεία αυξημένης επισκεψιμότητας, όπως πλατείες, πάρκα, σχολικά συγκροτήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα κομβικά σημεία του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

Στο πλαίσιο της κοινής εξόρμησης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δημοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και παρεμβάσεις σε περιοχές με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στην πρόληψη, την ενημέρωση και την ασφαλή μετακίνηση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, το κλιμάκιο της Τροχαίας συνέχισε την επιχειρησιακή του δράση στον γειτονικό Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την ενίσχυση της τροχονομικής παρουσίας στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επισημαίνουν ότι παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με στόχο τη μείωση των τροχαίων παραβάσεων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους δρόμους της περιοχής.

Αυτή την εβδομάδα

Ηράκλειο: Νεκρός σε πηγάδι εντοπίστηκε 36χρονος πατέρας που είχε πάει για αγροτικές εργασίες

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Ροτάσι Ηρακλείου ο θάνατος του...

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου–Κυπαρισσίας: Έξι τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν σε...

Έργο πνοής 440 εκατομμυρίων ευρώ για την Παλλήνη – Νέα αναπτυξιακή προοπτική για το Κτήμα Καμπά

Cambas Gardens σε δημόσια διαβούλευση: Έργο πνοής 440 εκατομμυρίων...

Ρέματα Διώνης: Συνεχείς ενέργειες του Δήμου για την προώθηση των διαδικασιών

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει συστηματικά τις ενέργειες...

ΝΕΑ

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου–Κυπαρισσίας: Έξι τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν σε...

Ρέματα Διώνης: Συνεχείς ενέργειες του Δήμου για την προώθηση των διαδικασιών

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει συστηματικά τις ενέργειες...

Θύελλα Ραφήνας Β’: Νικηφόρο τελευταίο τεστ πριν από την πρεμιέρα

Με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Λαυρίου ολοκλήρωσε τα φιλικά...

Λιμάνι Ραφήνας: Τα δρομολόγια πλοίων από 1 έως και 7 Οκτωβρίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Ραφήνα: Οι σούπες επιστρέφουν στο MAMA’S – Πατσάς, γίδα και μοσχαρόσουπα

Mamas souvlaki doner kebab Πατσάς, γίδα και μοσχαρόσουπα θα είναι...

RPN.GR