spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Κοκλώνης: Οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί, χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο

 

 

Απάντηση στις πληροφορίες ότι είναι αυτός ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, που έπεσε στα «δίχτυα» της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε απάτες, που ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 22 εκατ. ευρώ, δίνει με ανακοίνωσή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Στην απάντησή του για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Documento», που αναφέρει το όνομά του, ο Νίκος Κοκλώνης επισημαίνει τα εξής:

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Το πόρισμα Βουρλιώτη

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος «πιάστηκε» γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε απάτες κατά του Δημοσίου που ξεπερνούν το ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το οποίο απεστάλη τις προηγούμενες ημέρες στον οικονομικό εισαγγελέα ζητείται η δέσμευση των λογαριασμών του ίδιου του παραγωγού-παρουσιαστή και εταιρειών συμφερόντων του, καθώς και έξι ακόμη προσώπων που μετέχουν στις εταιρίες και ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια, παράνομες επιδοτήσεις κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραγωγός-παρουσιαστής, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε οικονομικές περιπέτειες με πτώχευση εταιριών στις οποίες συμμετείχε, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξέταση, καθώς στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητά από τον οικονομικό εισαγγελέα να κινηθεί γρήγορα, καθώς μία από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή είναι έτοιμη να εκταμιεύσει ποσό 9,9 εκατ. από κρατικές επιδοτήσεις που της εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα για κατασκευή στούντιο.

Αυτή την εβδομάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

RPN.GR