spot_img
14.1 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Κοσμοσυρροή στο Παίδων: Πολλά κρούσματα γρίπης και πολύωρη αναμονή

 

 

 

Μια εφημερία «τρόμου» έζησε την Κυριακή (4/12) και το Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές έως 16 ετών, με αναπνευστικές ιώσεις και γρίπη έχουν “πλημμυρίσει” τα νοσοκομεία όλης της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά.

Τα περισσότερα εμφανίζουν υψηλό πυρετό, συνάχι και κακουχία.

Συμπτώματα που οδήγησαν πολλά από αυτά μαζί τους γονείς τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το οποίο εφημέρευε την Κυριακή (4/12).

Ήταν τόσο αυξημένη η ζήτηση για γιατρό, που η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε ακόμη και τις 6 ώρες.

Οι Παιδίατροι υποστηρίζουν ότι οι ιώσεις έχουν εξαπλωθεί πλέον επικίνδυνα στα παιδιά, καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει, συνωστιζόμαστε πλέον ολοένα και περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, ενώ δεν υπάρχουν και οι προστατευτικές μάσκες που περιόριζαν την εξάπλωσή τους.

Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα θύματα αυτής της κατάστασης, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν ανέπτυξαν αντισώματα απέναντι στους αναπνευστικού ιούς, που είχαν εξαφανιστεί εξαιτίας της πανδημίας.

O Καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, υποστηρίζει ότι το κύμα της έξαρσης των αναπνευστικών ιών που ταλαιπωρεί τα παιδιά σε όλη την Ευρώπη κι έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα Υγείας της Γερμανίας, έχει έρθει και στη χώρα μας:

“Βεβαίως και μας αφορά κι εμάς. Δεν έχουμε βέβαια το πρόβλημα της Γερμανίας με τον συγκεκριμένο αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV, αλλά έχουμε σε έξαρση άλλους ιούς και αρκετές γρίπες που ταλαιπωρούν τα παιδιά στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή!”, τονίζει.

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR